Pekiyi'lik karne yarışı

17 milyon öğrenci tatile çıktı; teknoloji firmaları, 'en güzel karne hediyesi bizde' diyerek, kampanyaların startını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2012 Güncelleme 22 Ocak 2012, 03:07
Pekiyi’lik karne yarışı

İÇİNDEKİLER

Öğrenciler karnelerini alıp tatile çıkarken, teknoloji mağazalarının yaptığı indirimler de sevinçleri katladı. Karne hediyesi için birbiriyle yarışan firmalar, birçok üründe, her zaman rastlanmayacak oranda indirimli kampanyalar düzenleyerek, taksitli ve kartlı fiyat seçenekleri sunuyor. Ağırlıklı olarak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda cazip fiyatlar sunulurken, fotoğraf makinesinden bilgisayara, hatta TV'ye uyumlu oyunlara kadar çok sayıda ürün indirimli satılıyor. Teknoloj firmalarının yanı sıra teknolojik ürün satan büyük marketlerde de çocukları mutlu edecek kampanyalar düzenleniyor.

BİMEKS dizüstü bilgisayarlar ve notebook promosyonları, 'günün fırsatı' indirimleri olarak sunuyor. Mağaza, dizüstünde yüzde 31'e varan indirim ile çocukların yüzünü güldürürken, büyükler için de yüzde 32 indirim ile LCD TV satılıyor.

DARTY dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında yüzde 20-25 arasında indirim yapıyor. Karne dönemine özel kampanyada ayrıca TV'den, fotoğraf makinesine kadar pekçok üründe indirim var.

ELECTROWORLD 5 Şubat'a kadar karne sevincini anlatan anın fotoğrafını Twitter'dan paylaşan öğrencilere hediyeler veriyor. Birinciye Acer Netbook hediye edilirken, ikinciye PSP ve üçüncüye de Philips M4 çalar verilecek.

TEKNOSA Ocak ayı boyunca birçok ürün grubunda cazip indirimler var. Ayrıca, Sony Playstation-3 Move Süper Karaoke Eğlence Paketi ile birden fazla hediye almak isteyen ailelere avantajlı bir paket sunuyor.

VATAN Bilgisayar, çocukların karne heyecanını indirim kampanyası ile paylaşıyor. Bu çerçevede Casper notebook 1.322 TL'den 799 TL'ye düşerken, Exper masaüstü bilgisayar 979 TL'den 666 TL'ye düşüyor. Mağazada birçok dizüstü ve masaüstü bilgisayarın yanısıra, televizyondan cep telefonuna kadar geniş yelpazede büyük indirim avantajları sunuluyor. Kampanya kapsamında bazı kredi kartlarına 10 takside kadar ödeme avantajları da var.

ÇOCUKLARIN VAKTİ İNTERNETTE GEÇMESİN
BTK Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, yarıyıl tatili dolayısıyla çocukların internet kullanımı konusunda velilere uyarılarda bulundu. "Çocuklarımızı gerçek hayatta nasıl koruyorsak, sanal ortamda da güvende olduklarından emin olmalıyız" diyen Şimşek, ailelere şu önerilerde bulundu: "Tatil denince ilk akla gelen 'internet kullanımı' konusuna dikkatli olmak gerek. İnternetin çocuklara ait özel odalardan, evin ortak yaşam alanlarına taşınması yararlı olur. Çocukların internet kullanma sürelerini ve oynadıkları oyunları birlikte belirleyin. Ayrıca, çocukları internet dışındaki aktivitelere de yönlendirmeniz önem taşıyor."

TWİTTER VE FACEBOOK KOKACAK!
Ses ve görüntüyü nakleden teknoloji uzmanları, son olarak kokuyu da nakletmeyi başardı. Yeni buluş ile internette kokuların yayılmasını sağlayacak bir ürün geliştirildi. Facebook videosunda biri sizi etiketlediğinde ya da Twitter'da hakkınızda bahsedildiği zaman, patlamış mısır ya da meyve kokusunun bütün odanızı kapladığını hayal edin. İnternete bağlanan bir cihaz, kullanıcının tüm online bildirimlerini istediğiniz bir koku ile eşleştiriyor. Böylece sosyal paylaşım sitelerinde sizinle ilgili bir değişiklik ya da yorum yapıldığında istediğiniz kokuyla haberiniz oluyor.