Dizi arası internet

Akıllı telefonlarla yanımızda taşıdığımız internet şimdi de TV'lerde. Dizi ya da maç izlerken sosyal medyada gezinip, görüntülü görüşme bile yapabilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2012 Güncelleme 08 Ocak 2012, 02:38
Dizi arası internet

İÇİNDEKİLER

İnternet artık yalnızca masa ya da diz üstü bilgisayarda değil, akıllı telefonlardan sonra şimdi de evdeki TV'lere girdi. Şimdilerde dünyaca ünlü markalar bu sisteme uygun televizyonlar üretme yarışına başlarken, sanal siteler de televizyonlara uygun güncellemeler yapıyor. İnternet TV'lerde isterseniz kendinizi içinde hissedeceğiniz filmler izleyebilir, görüntülü konuşabilir veya facebook, twitter hesaplarınızı güncelleyebilirsiniz. Televizyona özel bir kamera ve mikrofon aksesuarı ile internet üzerinden ücretsiz sesli ve görüntülü görüşme de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra wi-fi internet bağlantısı sayesinde akıllı telefonunuza uzaktan kumanda görevi yükleyerek, televizyonunuzu yönetebilirsiniz. Hatta, dijital kablolu yayına sahipseniz, harici hard diskinizi televizyonunuza takıp Pause TV özelliğinden faydalanabilir, istediğiniz zaman TV yayınınızı durdurup, kaldığınız yerden tekrar izleyebilirsiniz.

VESTEL'DEN YERLİ ÜRETİM
Sony'den Samsung'a, Philips'ten LG'ye kadar, dünyanın önde gelen televizyon üreticileri, son dönemde internet TV seçenekleri ile tüketicilere farklı bir dünyanın kapılarını açıyor. Öte yandan ilk yerli üretim Smart TV'ler 82 ve 104 ekran olmak üzere Vestel tarafından üretilip satışa sunuldu. Vestel, yeni ürün Smart TV'ler ve portalında barındırdığı 50'ye yakın içerik sağlayıcı ile internet TV'lerin yerel adresi olmayı hedefliyor.