Eğitim şart

Dünyanın en önemli bilişim fuarlarından CeBIT Istanbul 12. kez kapılarını açtı. Bu yılki fuarda eğitim ve öğrencilere yönelik ürünler dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2011 Güncelleme 07 Ekim 2011, 00:00
Eğitim şart

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 12. kez düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi, Tüyap'ta başladı. 9 Ekim'e kadar sürecek olan fuara, eğitim teknolojileri ve araçları damgasını vurdu. Hemen hemen eğitim sektöründeki tüm firmaların katılımcı olduğu fuarda, akıllı tahtalardan dokunmatik oylama sistemlerine, interaktif eğitim yazılımlarıdan tüm sınıfın birbirine entegre olduğu çoklu çalışma ortamlarına kadar birbirinden ilginç teknolojiler ziyaretçilerle buluştu.

BİLGİNİN MERKEZİ TÜRKİYE
CeBIT'in açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye artık bir geçiş ülkesi. 3 kıtayı birleştiren Türkiye, şimdi artık iletişimde de 3 kıtayı birbirine bağlayan konuma sahip. Asya, Afrika, Avrupa'nın tam kesişen noktasında, bilginin toplanıp dağıtılacağı önemli bir merkez haline geliyor" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, şehirleri tanıtmak için bilgi, bilişim ve iletişim teknolojilerini çok daha ileri düzeyde kullanmak için yoğun çalışma içerisinde bulunduklarını belirtti. Fuarın banka sponsoru olan İşbankası'nın Genel Müdürü Adnan Bali'de yaptığı konuşmada, teknolojik altyapının önemini dile getirdi. CeBIT'te eğitim konusunda geliştirilen ürünler dikkat çekti. Smart Multi Touch Board akıllı tahtalarını tanıtırken, Zambak Yayın Grubu da akıllı tahtaya uyumlu e-kitaplarını görücüye çıkardı.

DOKUNARAK ÖĞRETİYOR
Smart'ın Table Toolkit masası, öğrencilerin dijital dersler için bir araya gelmelerini, eğitici oyunlar oynamalarını ve birlikte interaktif öğrenme aktiviteleri yapmalarını cesaretlendirici bir dizayna sahip. Öğrenci grupları eş zamanlı olarak yüzeyde bulunan objelere dokunarak eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşıyor.

CEBIT'TEN AYRINTILAR...
16 ülkeden katılımcı var. 67 ülkeden ziyaretçi bekleniyor.
Fuarın partner ülkesi Azerbaycan.
Azerbaycan'dan 20'yi aşkın firma CeBIT'e katılıyor.
Fuarın ana sponsoru, Türksat A.Ş..
Fuarın banka sponsoru ise İş Bankası.

ÖZLEM KAMER TERCANLI