TTNET'ten IPtivibu uygulaması

Almanya ve Türkiye arasında oynanan Euro 2012 eleme grubu maçı vesilesiyle Almanya’da açıklama yapan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, TTNET’in IPTV hizmetiyle ilgili bilgi verdi.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2010, 15:46
TTNET’ten IPtivibu uygulaması

İÇİNDEKİLER

Tivibu ile başlayan dijital TV yayıncılığının IPtivibu ile devam ettiğini söyleyen Tahsin Yılmaz, IPtivibu'nun TV izleme alışkanlıklarını tamamıyla değiştireceğini belirtti. İletişim teknolojilerinin üç temel alanı olan internet, televizyon ve telefonu sahiplenerek müşterilerinin tüm iletişim ihtiyaçlarını tek elden karşılamayı hedefleyen TTNET, IPtivibu pilot uygulamasını başlattı.

Euro 2012 elemeleri kapsamında oynanan Almanya-Türkiye milli maçı öncesi Almanya'da konuyla ilgili açıklama yapan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 30 ilde IPtivibu servisine hazır olduklarının altını çizdi: "Yüksek müşteri memnuniyeti sağlamak adına IPtivibu, ilk olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de pilot olarak uygulamaya alındı. 24 Eylül 2010'dan beri satışta olan IPtivibu'yu bugüne kadar 2.000 test kullanıcısı deneyimleme fırsatı buldu. 2012'de 30 ilimizde servisi hayata geçirmiş olacağız."

TTNET'in 2010 yılı başında hizmete sunduğu ve yakınsama konusunda iyi bir örnek teşkil eden Tivibu'nun önemli bir başarı yakaladığını belirten Yılmaz, genişbant internet bağlantısı üzerinden alıcı aracılığıyla yüksek kalitede yayın yapan yeni nesil TV platformu IPtivibu'nun da TV izleme alışkanlıklarını kökten değiştirmeye aday olduğunu söyledi:

"Tivibu, kısa sürede büyük ilgi gördü, geniş kitleler tarafından sevildi. Pazarda büyük bir boşluğu dolduran Tivibu kısa sürede 400 bine aşkın aboneye ulaştı. Şimdi Tivibu keyfini bilgisayar ekranıyla sınırlı tutmayıp, sunduğumuz eşsiz televizyon ve sinema keyfini salonlardaki büyük ekranlara IPtivibu ile taşıyoruz. Sırada mobil cihazlar var. Böylece, Türkiye'de ilk kez bir dijital yayın platformu, üç ekranda kesintisiz TV deneyimi sunmuş olacak."