Cep telefonu kullanıcılar çok dikkatli olsun

Bilişim Suçları Mücadele (BSM) Derneği Genel Başkanı Yavuz Koçoğlu, kontör dolandırıcılarının tuzağına düşen vatandaş sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarında bulundu.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2009, 13:28

İÇİNDEKİLER

BSM Derneği Genel Başkanı Koçoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dolandırıcıların son yönteminin 'numaranız teröristler tarafından kullanılıyor, operasyon düzenleyeceğiz kontör yollayın' ya da 'ödül kazandınız kontör yollayın , numaranızdan üst düzey resmi görevlilerin eşleri taciz ediliyor' diyerek kontör istemek olduğunu belirtti. Koçoğlu, vatandaşlara gelen telefonlarda dolandırıcıların şunları söylediğini belirtti:

"- Kullanmış olduğunuz cep telefonlarından emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim savcı konumundaki şahısların eşleri rahatsız ediliyor, taciz ediliyor. Bu şahısları yakalamak için çalışma yapıyoruz.
- Telefonunuzun sim kartı kopyalandı, yüksek miktarda görüşmeler yapılmış ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermeniz gerekiyor.

- Sizin ve başka vatandaşlarımızın cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor ve çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek.

Biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız, en yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masraflarını size ödeyecek."

Koçoğlu, son günlerde yaygın olan diğer dolandırıcılık yönteminin ise herhangi bir yarışma programından aranıyormuş düşüncesi oluşturularak yapıldığını söyledi. Bu yöntemde dolandırıcının "Ödül kazandınız" şeklinde mesaj gönderdiğini ve mesaj gönderilen kişi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca "yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiğini" söylediğini kaydeden Koçoğlu, bu ve benzeri görüşmelerin ya da mesajların zaman geçirilmeden emniyet birimlerine haber verilmesini istedi. Koçoğlu, vatandaşların İl Emniyet Müdürlüğü'nün web adreslerinden de dolandırıcıları ihbar edebileceklerini bildirdi.