Karadeniz’i keşfedin

Her şehri adeta tablo gibi olan Karadeniz’de, keşfedilmeyi bekleyen pek çok doğa harikası bulunuyor. İşte Karadeniz’de belli başlı gidilmesi gereken yerler:

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2017 Güncelleme 25 Mayıs 2017, 00:00
Karadeniz’i keşfedin

İÇİNDEKİLER

Ayder Yaylası: Rize'ye bağlı muhteşem güzellikte ekolojik bir yer. Çevresinde otel, pansiyon ve Karadeniz kamp yerleri var.
Hopa: Karadeniz'in en doğu noktası. Doğal güzellikte bir limanı var.
Fırtına Vadisi: Rize Çamlıhemşin'e bağlı olan bölge, Fırtına Deresi'nin geçtiği geniş bir alanda yer alıyor.
Sümela Manastırı: Trabzon'un Maçka ilçesindeki mekan, bin 150 metre yükseklikte bin 650 yıl önce inşa edilmiş bir Rum Ortodoks manastırı.
Çoruh Nehri: Türkiye'nin hızlı debiye sahip akarsularından. Macera sevenler, sırf rafting yapmak için bile buraya geliyor.
Çamlıhemşin: Rize'ye bağlı bir ilçe olan Çamlıhemşin, yaylaları ile meşhur.
İkizdere: Çamlık Deresi ile Cimil Deresi'nin birleştiği yerde kurulan bir ilçe. Laz köyleri, ormanlık alanlar, buzul gölleri ve dağları ile görülmeye değer.
Ferhatlı Kalesi: Artvin'in Ardanuç ilçesinde bulunan kale, 5'inci yüzyılda inşa edilmiştir. Ferhat ile Şirin'in efsanesinden ismini almıştır.
Hatila Vadisi: Milli park olarak kabul edilen yöre, dar tabanlı genç bir vadidir. Hatila Deresi ve birçok yan derelerini içerir. Vadi boyunca değişik kayaç türleri görülür.