TARİHTE BUGÜN

2/20 9 Eylül 2016
TÜRKİYE EKONOMİSİ, YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE YÜZDE 4,5 BÜYÜDÜ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016'nın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Buna göre, ikinci çeyrekte GSYH, cari fiyatlarla yüzde 9 artarak, 525 milyar 932 milyon liraya yükseldi. Söz konusu rakam, 2015 yılının ikinci çeyreğinde 482 milyar 383 milyon lira seviyesindeydi. Yılın ikinci çeyreğinde GSYH sabit fiyatlarla yüzde 3,1'lik artışla 33 milyar 61 milyon lira oldu. Geçen yılın aynı döneminde söz konusu rakam 32 milyar 69 milyon lira seviyesindeydi. Böylece Türkiye ekonomisi, en son yakalanan yüzde 3,1 ile büyüme serisini 27 çeyreğe çıkardı.
3 / 20 9 Eylül 2016
KUZEY KORE'NİN NÜKLEER DENEMESİ DEPREME NEDEN OLDU

Kuzey Kore, nükleer savaş başlıklarının gücünü ölçmek için yaptığı nükleer patlama denemesinin başarılı olduğunu açıkladı. Devlet televizyonu, Kuzey Kore'nin kuruluşunun 68. yıl dönümünde yapılan denemenin ülkenin nükleer savaş başlıklarını balistik füzelere yerleştirme teknolojisini geliştirdiğini ispatladığını duyurdu. Pyongyang yönetimi de nükleer silahlarını nitelik ve nicelik açısından güçlendirmeye devam edeceğini açıkladı. Güney Kore ordusu ise denemenin şimdiye kadar Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini açıkladı.

4/20 9 Eylül 2013
ALKOLLÜ İÇKİLERİN PERAKENDE SATIŞININ 22.00-06.00 SAATLERİ ARASINDA YAPILAMAYACAĞINA İLİŞKİN DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasında perakende satışının yapılamayacağına ilişkin düzenleme yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, içkiler işletme dışından görülecek şekilde satılamayacak. Alkollü içkilerin otomatik satış makineleri ile satışı, her nevi oyun makineleri ya da farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilmesi, basın-yayın ve posta yoluyla tüketicilere satışı da yasaklandı.

5/20 9 Eylül 2012
IRAK'TA HAŞİMİ KARARI
Irak Yüksek Yargı Konseyi resmi sözcüsü Hakim Abdussettar Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Merkezi Cinayet Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, "asılarak idam edilmeleri" cezası verdiğini açıkladı. Bayraktar, Haşimi ve Kahtan'ın, "adam öldürmeye azmettirmek ve teröre destek vermek" suçundan Terörle Mücadele Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre ceza aldıklarını, temyiz yolunun ise açık olduğunu bildirdi.