Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu’nda Portekiz, Özbekistan’ı 5-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Cristiano Ronaldo, attığı 2 golle 6 farklı Dünya Kupası’nda gol atan ilk futbolcu olurken, Eusebio’yu geride bırakarak Portekiz’in Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu unvanını da ele geçirdi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu
ai haber özet Hızlı Özet Göster
  • Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci hafta maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı ve puanını 4'e yükseltti.
  • Cristiano Ronaldo 2 gol atarak 6 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk futbolcu oldu ve Portekiz'in Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu unvanını aldı.
  • Mendes 17. dakikada serbest vuruştan, Nematov 60. dakikada kendi kalesine olmak üzere Portekiz'in diğer golleri geldi.
  • Rafael Leao 87. dakikada Portekiz'in beşinci golünü atarak maçın skorunu belirledi.
  • Özbekistan'ın 29. dakikada Ganiev ile attığı gol, VAR incelemesi sonrası faul gerekçesiyle iptal edildi.

026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci hafta maçında Portekiz, Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Mücadeleye damga vuran Cristiano Ronaldo, attığı 2 golle hem Portekiz'i galibiyete taşıdı hem de Dünya Kupası tarihine geçti.

Ronaldo tarihe geçti, Portekiz farklı kazandı (Fotoğraflar Anadolu Ajansı'ndan alınmıştır)Ronaldo tarihe geçti, Portekiz farklı kazandı (Fotoğraflar Anadolu Ajansı'ndan alınmıştır)

PORTEKİZ MAÇA GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Portekiz, 6. dakikada öne geçti. Cancelo'nun sağ kanattan yaptığı ortada ön direğe yakın bölgede pozisyon alan Cristiano Ronaldo, gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu gol, Ronaldo için tarihi bir anlam da taşıdı. Yıldız futbolcu, 6 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu olarak adını futbol tarihine yazdırdı.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-3

MENDES FRİKİKTEN FARKI İKİYE ÇIKARDI

Portekiz'in ikinci golü 17. dakikada geldi. Ceza yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mendes, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-4

ÖZBEKİSTAN'IN GOLÜ VAR'A TAKILDI

Özbekistan, 29. dakikada Ganiev ile gol sevinci yaşadı ancak bu sevinç kısa sürdü. Fayzullayev'in baskısı sonrası ceza sahası dışında topla buluşan Ganiev'in şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti.

VAR incelemesinin ardından pozisyonun öncesinde faul yapıldığına karar verildi ve gol iptal edildi.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-5

RONALDO BİR KEZ DAHA SAHNEYE ÇIKTI

Portekiz, 39. dakikada farkı 3'e çıkardı. Ani gelişen atakta Bruno Fernandes'in savunmanın arasından gönderdiği pasla ceza sahası sağ çaprazından içeri giren Ronaldo, yaptığı vuruşla topu uzak direğe çarptırarak ağlara gönderdi.

Bu golle Ronaldo, karşılaşmadaki ikinci golünü kaydetti.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-6

NEMATOV KENDİ KALESİNE ATTI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Portekiz, 60. dakikada bir kez daha gol sevinci yaşadı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Bruno Fernandes'in ceza sahasına gönderdiği topa ön direkte Felix topuğuyla dokunmak istedi.

Savunmada Nematov'a çarpan top, kalecinin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve skor 4-0'a geldi.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-7

LEAO SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Mücadelenin 87. dakikasında Portekiz skoru 5-0 yaptı. Sağ kanattan bindiren Semedo'nun içeri çevirdiği top, savunmanın müdahalesi sonrası boşta kaldı. Soldan ceza sahasına giren Rafael Leao, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek karşılaşmanın skorunu belirledi.

Portekiz, sahadan 5-0'lık farklı galibiyetle ayrıldı.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-8

PORTEKİZ PUANINI 4'E ÇIKARDI

Bu sonuçla Portekiz gruptaki puanını 4'e yükseltirken, Özbekistan ikinci maçının ardından da puanla tanışamadı.

Portekiz, gruptaki son maçında Kolombiya ile karşı karşıya gelecek. Özbekistan ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-9

RONALDO 6 DÜNYA KUPASI'NDA GOL ATAN İLK FUTBOLCU OLDU

Cristiano Ronaldo, Özbekistan karşısında attığı gollerle tarihi bir başarıya imza attı. Müsabakanın 6. dakikasında Cancelo'nun ortasında fileleri havalandıran Portekizli yıldız, bu golle 6 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk futbolcu unvanını aldı.

Ronaldo, 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022'nin ardından 2026 Dünya Kupası'nda da gol sevinci yaşayarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Ronaldo tarihe geçti: Portekiz Özbekistan karşısında farka koştu-10

EUSEBİO'YU GERİDE BIRAKTI

Ronaldo, attığı 2 golle Portekiz futbolunun efsane isimlerinden Eusebio'yu da geride bıraktı.

Dünya Kupası'ndaki gol sayısını 10'a yükselten Ronaldo, 9 golü bulunan Eusebio'yu geçerek Portekiz Milli Takımı'nın Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu oldu.

Portekizli yıldız ayrıca Dünya Kupası'nda gol atan en yaşlı ikinci futbolcu olarak da kayıtlara geçti. Ronaldo, 41 yaş 138 günle bu alanda ikinci sıraya yerleşti. Listenin zirvesinde ise 42 yaş 39 günle Kamerunlu eski futbolcu Roger Milla bulunuyor.

Görkem Ağgündüz
Görkem Ağgündüz Takvim.com.tr Spor

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler