Milan Inter MAÇ SONUCU 1-2 🏆 (ÖZET)

Inter ile Milan İtalya Serie A'nın 33. hafta maçında karşı karşıya geldi. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun 90 dakika forma giydiği maçta Milan'ı 2-1 mağlup etti. Çalhanoğlu böylece Serie A'da ilk şampiyonluğunu kazandı. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İtalya Serie A'da bu sezon Inter formasıyla 29 maça çıktı. Bu karşılaşmaların tamamına ilk 11'de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, 11 gol ve 3 asistlik performansıyla şampiyonlukta önemli rol oynadı.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 00:12 Güncelleme 23 Nisan 2024, 00:16
Milan Inter MAÇ SONUCU 1-2 🏆 ÖZET

İÇİNDEKİLER

İtalya Serie A 33. hafta karşılaşmasında Inter, Milan'la deplasmanda karşı karşıya geldi. San Siro'daki maçı Inter, 2-1'lik skorla kazandı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Inter, 18. dakikada deneyimli savunma oyuncusu Francesco Acerbi ile 1-0 öne geçti. Bu dakikada kullanılan korner sonrası arkaya çevrilen topta demarke kalan Acerbi, takımını 1-0 öne geçirdi.

Simone Inzaghi'nin ekibi Inter, 49. dakikada farkı ikiye çıkardı. Inter'de bu kez sahneye çıkan isim Fransız golcü Marcus Thuram oldu. Rakip ceza yayında solda topla buluşan Thuram, yaydan çektiği şutla durumu 2-0 yaptı. Milan, 80. dakikada Fikayo Tomori ile farkı bire indirdi. Bu dakikada kaleci Sommer'den seken topu iyi takip eden Tomori farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Inter, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluğu ilan etti.

HAKAN'IN SERİE A'DA İLK ŞAMPİYONLUĞU

Çalhanoğlu böylece Serie A'da ilk şampiyonluğunu kazandı. Çalhanoğlu'nun kariyerinde 2 İtalya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası'nın yanı sıra Serie A kupası da eklendi.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İtalya Serie A'da bu sezon Inter formasıyla 29 maça çıktı. Bu karşılaşmaların tamamına ilk 11'de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, 11 gol ve 3 asistlik performansıyla şampiyonlukta önemli rol oynadı.