Çağlar direnişi: Fenerbahçe transferde sona geldi

Çağlar Söyüncü, F.Bahçe’ye transfer olmak için Avrupa kulüplerini reddetti. 2.5 milyon Euro kiralama bedeli vermek istemeyen Kanarya, temasları sürdürüyor. İşte sizler için derlediğimiz 23 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2024 Güncelleme 23 Ocak 2024, 07:01
Çağlar direnişi: Fenerbahçe transferde sona geldi

İÇİNDEKİLER

Stoper hattına takviye yapmak için kolları sıvayan Fenerbahçe'de Atletico Madrid forması giyen Çağlar Söyüncü için titiz bir operasyon yürütülüyor. Avrupa'dan birçok talibi olan milli futbolcunun, Kanarya'ya transfer olmak için aldığı karar gündem oldu. Oyuncunun haklarını elinde bulunduran Atletico Madrid Kulübü; Milan, Porto, Fulham, West Ham United ve Roma'ya yeşil ışık yaktı. Fakat teknik direktör Diego Simeone tarafından Granada maçı kadrosuna da alınan Çağlar Söyüncü'nün çubuklu formayı giymek istediği için bu kulüplerle görüşmeyi reddettiği öğrenildi. F.Bahçe, 2.5 milyon Euro kiralama bedeli vermek istemiyor. Görüşme ve pazarlıklar sürüyor.


İRFAN CAN KENDİNİ AŞTI

Samsunspor maçında etkili oyununun dışında klas bir gole de imza atan İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe'de bu sezon formunun zirvesine çıktı. 2021 yılında katıldığı Kanarya'da 3 sezonda oynadığı 83 maçta sadece 11 gol atabilen Kahveci, bu sezon ise adeta ikinci baharını yaşıyor. Süper Lig'de 8. golünü Samsun'a karşı atan 28 yaşındaki futbolcu, tüm kulvarlarda ise gol sayısını 12'ye çıkardı. Ayrıca Sarı-Lacivertli oyuncu, bu sezon 6 da asist üretip, 3 sezonda yapamadığını, tek sezonda yaptı.

DUSAN TADIC KURTARAMADI

Fenerbahçe forması giyen Dusan Tadic'in performansını Hollanda basını da yakından takip ediyor. Voetbalzone'da yer alan haberde, "Dusan Tadic, Samsunspor maçında güzel bir asist yaptı. Ancak; takımını kurtaramadı" denildi. Yıldız ismin 33 maçta 11 gol, 8 asisti bulunuyor.


BAŞAKŞEHİR MESAİSİ BAŞLADI

Yarın ligde Başakşehir ile karşılaşacak Fenerbahçe bu maçın hazırlıklarına dün başladı. Kanarya, ısınma ve koordinasyon çalışmalarının yanı sıra dar alanda çift kale maç oynadı. Samsun'a karşı oynayan futbolcular rejenerasyon çalışması yaptı. Hazırlıklar bugün sona erecek.

ARDA GÜLER İSYANI

Fenerbahçe'den sansasyonel şekilde Real Madrid'e transfer olan ve yaşadığı sakatlıklar sonrası yalnızca 2 maçta süre bulabilen Arda Güler, Almeria mücadelesinde oyuna giremeyince ısındığı yeleği yere fırlattı. Teknik direktör Carlo Ancelotti'ye tepki gösteren Güler ile ilgili sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Hem Madrid taraftarları hem de futbolseverler, "Arda bu maçta da oynamayacaksa ne zaman oynayacak?" yorumunda bulundu. Ayrıca 18'lik yıldızın yeleği yere fırlattığı anlar İspanya'da da gündem oldu.

İSTANBULSPOR 90+5'TE GÜLDÜ

Süper Lig'de 21. haftanın kapanış maçında Kayserispor, İstanbulspor'u ağırladı. Karşılaşmanın 23. dakikasında inanılmaz bir pozisyon yaşandı. İstanbulspor'dan Alassane Ndao, kaleci Bilal'i geçti, karşısındaki Arif'i de vücut çalımıyla yere serdi ve şutunu çekti. Ancak kale çizgisi üzerine düşen Arif topun ağlara gitmesine engel oldu. 90+5. dakikada ise sağdan kullanılan kornerde Kolovetsios topu kafayla uzaklaştırdı. Ceza yayı üzerinde Ali Yaşar çok sert bir şut çekti ve galibiyeti İstanbul'a getirdi: 0-1

DOLMABAHÇE'DE ÖZÜR GECESİ!

Beşiktaş, Süper Lig'in 22. haftasında bugün Adana Demirspor'u konuk edecek. Atilla Karaoglan'ın yöneteceği maç saat 20.00'de başlayacak. Pendikspor'a 4-0 yenilen Siyah beyazlılar sahasında alacağı galibiyetle yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor. Kartal'da milli takımlarında bulunan Colley, Amartey, Masuaku ve Aboubakar'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Salih, Chamberlain ve Amir de forma giyemeyecek.


RICCIELI İDDİASI

Stoper transferi için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş ile ilgili Portekiz basınından sürpriz bir iddia geldi. Record'da yer alan haberde Beşiktaş'ın Portekiz ekibi Famalicao forması giyen 25 yaşındaki Brezilyalı stoper Riccieli'yi gündemine aldığı öğrenild. 2019'dan bu yana Portekiz kulübünde forma giyen savunma oyuncusunun takımıyla olan kontratı 2027 yılında sona erecek. Bu sezon 10 maçta 1 asisti bulunan Sambacı'ya güncel verilere göre; 3 milyon Euro değer biçiliyor.

LİGDE ÇİFTE MAÇ HEYECANI

Süper Lig'in 22. haftasında bugün Beşiktaş-Adana Demir maçının dışında iki karşılaşma daha oynanacak. 17.00'de Hatayspor ile Alanyaspor karşılaşacak. 20.00'de ise Pendikspor'un konuğu Kasımpaşa olacak.


MOURİNHO TEKLİFİ REDDETTİ


İngiliz basını, Roma ile yolları ayrılan Jose Mourinho'ya Arabistan ekiplerinin kancayı taktığını yazdı. Haberde Portekizli teknik adamın, Al Shabab'ın kendisine sunduğu teklifi reddettiği dile getirildi.


EFE ARTIK FRANSA LİGİ'NDE


Altay'ın 18 yaşındaki stoperi Efe Sarıkaya, Fransa Ligue 2 ekibi Grenoble ile anlaştı. Altay, futbolcu için 200 bin Euro bonservis ve 100 bin Euro da bonus kazanacak. Sonraki satıştan pay maddesi bulunmuyor.


VISCA'DAN ALEX'E TEŞEKKÜR


SÜPER Lig'de 109 asist yapıp, Alex'i (108) geçen Visca'ya Brezilyalı yıldızdan övgü geldi. Visca ise "Teşekkürler, doktor. Senin gibi bir centilmen ile zirvede yer almak benim için gurur verici" dedi.


BAKASETAS 33 MİLYONA PANA'DA


Galatasaray maçıyla Trabzonspor kariyerini noktalayan Anastasios Bakasetas, teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Panathinaikos'a gitti. Pana, Yunan yıldızın ayrılığı sebebiyle Trabzonspor'a 1 milyon Euro (33 milyon TL) ödeyeceğini duyurdu.


GÖZTEPE'YE YAN BAKILMIYOR

Trendyol 1. Lig'de ilk iki sırayı hedefleyen Göztepe konuk ettiği Ümraniyespor'u devirdi: 4-1. İzmir ekibinin gollerini 8'de Heliton, 33'te Lundqvist, 53'te Mustafa Eser (Kendi kalesine) ve 76'da Kubilay Kanatsızkuş attı. Ümraniye'nin tek ise sayısı 66'da Uğur Kaan Yıldız'dan geldi.


KOVACEVIC HAMLESİ

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Polonya basını, Sarı-Kırmızılı takımın Rakow forması giyen 25 yaşındaki kaleci Vladan Kovacevic'i transfer listesine eklediğini öne sürdü. Polonya ekibiyle olan sözleşmesi 2026 yılında sona erecek file bekçisinin de Galatasaray'a sıcak baktığı ifade edildi. Bu sezon 33 maçta forma giyen Sırp eldiven 36 gol yerken 13 maçta da kalesini gole kapadı. Galatasaray'ın Kovacevic ile ilgili bir hamle yapıp yapmayacağı merak konusu.


HENÜZ KARAR VERMEDİ


Galatasaray'ın kendisi için resmi teklif yaptığı Freiburg forması giyen sol bek Berkay Yılmaz'ın transfer için henüz kararını vermediği öğrenildi. Başka takımlardan da teklif alan 18 yaşındaki futbolcunun Freiburg ile A takıma çıkma ihtimalinin yüksek olduğu ve Almanya'da kalmak isteyeceği de gelen haberler arasında.


İBRE PASALIC'E DÖNDÜ


İtalyan basını, Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Lazio forması giyen Daichi Kamada'dan vazgeçip Atalanta forması giyen Mario Pasalic'e yöneldiği iddiasında bulundu. Tutto Mercato'da yer alan haberde 28 yaşındaki 10 numara için girişimlerin yeniden başlayabileceği belirtildi.


ASLAN'DA ARA VERMEK YOK


Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında İstanbulspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı. Dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 5'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, birebir oyun ve topa sahip olma çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi. Çalışmalar bugün yapılacak idmanla devam edecek.


SERGEN'LE BEŞİKTAŞ RAKİP OLDU


Teknik direktör Sergen Yalçın, Antalyaspor'un başında eski takımına karşı çeyrek final için mücadele edecek. Yalçın, 2020- 2021 sezonunda Beşiktaş ile Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor'u yenerek Siyah-Beyazlıları şampiyonluğa taşımıştı.


Liderin maçı BİTİGEN'İN


Süper Lig'de 22. haftanın hakemleri açıklandı. Lider F.Bahçe'nin Başakşehir ile oynayacağı maçı Abdulkadir Bitigen yönetecek.