Lider Kanarya sahasında Samsunspor'a takıldı: Zirvede önemli fırsatı kaçırdı! Emre Kılınç şok etkisi yarattı

Sarı-Lacivertliler 12’de İrfan Can ile öne geçti ama farkı açamadı. 63’te Emre Kılınç serbest vuruştan eşitliği yakaladı. Fener evinde 2 puanı bıraktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2024 Güncelleme 22 Ocak 2024, 07:01
Lider Kanarya sahasında Samsunspor’a takıldı: Zirvede önemli fırsatı kaçırdı! Emre Kılınç şok etkisi yarattı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor'u konuk eden lider Fenerbahçe rakibiyle 1-1 berabere kaldı. 7. dakikada Mert Müldür'ün ortasında Tadic'in altıpasın içinden yaptığı kafa vuruşunda top direğin yanından az farkla auta çıktı.

12. dakikada Fred'in başlattığı atakta sağ kanatta hareketlenen Szymanski, meşin yuvarlağı ceza yayındaki Tadic ile buluşturdu. Sırp oyuncunun pasında kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kalan İrfan Can Kahveci, topu filelere göndermeyi başardı: 1-0.

VAR "ÇİZGİYİ GEÇTİ" DEDİ
63'te Emre Kılınç'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Livakovic, topu, ağlarla buluşmadan önce çıkardı. Ancak VAR odasının meşin yuvarlağın çizgiyi geçtiği uyarısı üzerine maçın hakemi Bahattin Şimşek, gol kararı verdi: 1-1. 90+6. dakikada Bonucci'nin ceza sahasına ortasında Emre Mor topu kontrol etti. Bu oyuncunun pasında Krunic'in ceza sahası içinde yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

İLK DEVREDE PENALTI İSYANI
Fenerbahçe maçın 42. dakikasında Dzeko ve Zeki arasında yaşanan pozisyonda penaltı bekledi. Dzeko'nun ceza sahası içinde çevirdiği topu Zeki Yavru karşıladı. Fenerbahçeli futbolcular Zeki'nin topa elle müdahale ettiğini belirterek hakem Bahattin Şimşek'e penaltı itirazında bulundu. Pozisyon sonrasında oyunu durduran ve VAR ile iletişime geçen Şimşek, kısa bir süre bekleyip oyunu devam ettirdi.



GOL KARARI VAR'DAN GELDİ
Samsunspor'un kullandığı frikik sonrası oyun devam etti. Bahattin Şimşek, VAR'dan gelen uyarı sonrası gol kararı verdi.



FERDİ: HALA LİDERİZ
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Ferdi Kadıoğlu karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Ferdi,"Gereksiz bir puan kaybı yaşadık. Duran toptaki pozisyonda daha akıllı ve dikkatli olmalıydık. Sonuç itibariyle rakibe bakmaksızın hala lideriz. Şimdi Başakşehir maçına odaklanmalıyız" dedi.

İSYAN ETTİREN DEĞİŞİKLİK
Fenerahçe-Samsunspor maçının ikinci yarısında ilginç bir olay yaşandı. Skorun 1-1 devam ettiği sırada Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3 değişiklik gerçekleştirdi. Gol bulmak isteyen Sarı-Lacivertliler'de 70. dakikada Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic oyundan çıkarken Cengiz Ünder, Joshua King ve Michy Batshuayi oyuna girdi.

İsmail Kartal'ın verdiği bu karar sonrasında yıldız futbolcu Edin Dzeko, adeta çılgına döndü. Golcü futbolcu, kenara gelmesinin ardından tepki gösterdi. Yaşanan bu anlar ise sosyal medyada gündem oldu. Yapılan bu değişiklikler sosyal medyada da eleştirildi. Sonrasında kulübeye oturan Edin Dzeko kalan dakikalarda takım arkadaşlarına destek olmaya çılıştı. Ancak maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe Kadıköy'de 2 puanı bırakmak zorunda kaldı.

BİR KÖTÜ HABER DAHA: FRED SAKATLANDI
Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında kritik 2 puan kaybeden Fenerbahçe'ye bir şok da Brezilyalı yıldızı Fred'den geldi. 87. dakikada arka adalesinden sakatlık yaşayan Sambacı oyuna devam edemedi. Yerini Krunic'e bırakan 30 yaşındaki orta sahanın sahalardan ne kadar uzak kalacağı yapılacak olan tetkiklerden sonra belli olacak.

KADIKÖY KAPALI GİŞE
Samsunspor maçında kendilerine ayrılan yerleri dolduran taraftarlar 90 dakika boyunca yaptıkları tezahüratlar ile takımlarına destek oldular.

NOSTALJİK FORMA İLE ISINDILAR
Fenerbahçeli futbolcular, Samsunspor maçında ısınmaya 16 Şubat'ta vizyona girecek milli mücadelenin anlatıldığı "Zaferin Rengi" filinde yer alan nostaljik formasıyla çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN