TFF duyurdu! Türkiye Kupası'nın formatı değişti | Şampiyonlar Ligi’ndeki Swiss Sistem uygulancak

Türkiye Kupası’nda grup maçları oynanacak. Şampiyonlar Ligi’ndeki Swiss Sistem uygulancak. TFF'den yapılan açıklamada, "Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımı ile 6 takımlı 4 grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde de uygulanacak olan Swiss Sistem'e göre oynanacak. Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak" ifadeleri yer aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2024 Güncelleme 12 Ocak 2024, 06:59
TFF duyurdu! Türkiye Kupası’nın formatı değişti | Şampiyonlar Ligi’ndeki Swiss Sistem uygulancak

İÇİNDEKİLER

Türkiye Kupası formatında değişikliğe gidildi. Eleme ve final aşamaları tek maç, Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımı ile 6 takımlı 4 grupta oynanacak. TFF'den yapılan açıklamada, "Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımı ile 6 takımlı 4 grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde de uygulanacak olan Swiss Sistem'e göre oynanacak.



Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak" ifadeleri yer aldı. Gelecek sezon Türkiye'yi UEFA kupalarında temsil edecek 5 takımın doğrudan grup müsabakalarına katılacağı, diğer 19 takımın ise eleme turları sonrasında grupta yer alma hakkı elde edeceği kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN