Galatasaray, Rıdvan Yılmaz'a kancayı taktı!

Sol bek arayışlarında olan Galatasaray, Rangers’ta forma giyen milli oyuncu için yeni bir girişimde bulundu. İşte sizler içinderlediğimiz 11 Ocak tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2024 Güncelleme 11 Ocak 2024, 07:02
Galatasaray, Rıdvan Yılmaz’a kancayı taktı!

İÇİNDEKİLER

Sezon başında Bundesliga ekibi Leipzig'den kiralık olarak kadrosuna kattığı İspanyol sol bek Angelino ile devre arasında yollarını ayıracak olan Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un Kazımcan Karataş'ı da yeterli bulmaması nedeniyle devre arasında kesin olarak sol beke transfer yapacak. Galatasaray'ın İskoç ekibi Glasgow Rangers'ta forma giyen milli futbolcu Rıdvan Yılmaz ile resmi temas kurduğu iddia edildi. 2022-23 sezonu başında 4 milyon Euro bonservis bedeli ve 2.25 milyon Euro şarta bağlı bonus karşılığında Beşiktaş'tan Rangers'a transfer olan Rıdvan Yılmaz, bu sezon İskoç takımı ile 14 maça çıktı. 22 yaşındaki sol bek, 1 kez rakip fileleri havalandırırken, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Alt kategorilerde milli formayı 50 kez terleten 22 yaşındaki sol bek, A Milli takım düzeyinde ise 6 kez forma giydi. Rıdvan Yılmaz bu karşılamalarda 2 de asist yaptı.


BU RİSKİ KİM ALIR!
Beşiktaş'ın teknik direktörlük için görüşmede bulunduğu Mircea Lucescu yapılan görüşmenin detaylarını anlattı. 78 yaşındaki Rumen teknik adam, "5 saat boyunca görüştük. Teklifleri, 6 ay boyunca Beşiktaş'ı yönetmem, sonrasında anlaşabilirsek devam etmemiz yönündeydi. Deneyimim beni Beşiktaş'ın teklifini reddetmeye yöneltti ki bu benim yaşımdaki her hocanın kabul edeceği bir teklifti. Lyon'u da reddettim. Sezonun ortasında bir takımı devralma riskini kim alır?" dedi.


BİRKAÇ TRANSFER GELECEK
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Bizim için güzel bir gün. Yeni hocamız Fernando Santos'un ilk antrenmanı" dedi. Transfer çalışmalarının devam ettiğni belirten Uçar, "Birkaç mevkide transfer yapmak zorundayız. Şu an için isim veremem" diye konuştu. Tecrübeli yönetici, kadro dışı kalan oyuncularla ilgili de "Tekliflere açığız" dedi.

NDOUR KAPIŞMASI
Fransız basını PSG'nin, Beşiktaş'ın da kadrosuna katmak istediği Cher Ndour'u kiralayacağını duyurdu. Geçen sezon Fransız ekibine katılan 19 yaşındaki Senegal asıllı İtalyan orta saha ile Palermo'ya, Sampdoria, Modena ve Brescia'nın dışında Portekiz ekibi Moreirense transfer etmek istiyor. Haberde Paris Saint-Germain'in gelecekte büyük kozlarından biri olarak gördüğü Ndour'u elinde tutmak istediğinden, bu takımlardan birine kiralık olarak göndereceği ifadeleri de yer aldı.

LİMİTLER AÇIKLANDI
TFF, 2. Transfer ve Tescil Dönemi Süper Lig takım harcama limitlerini belirledi. En fazla harcama limitine yüzde 30 sapma payıyla birlikte 2 milyar 548 milyon lira ile Galatasaray sahip oldu. Fenerbahçe'nin harcama limiti 2 milyar 114 milyon olurken, 3'üncü sırada 1 milyar 190 milyon ile Beşiktaş yer aldı. 6. sıradaki Trabzon ise 1 milyar 290 milyonluk limite sahip oldu.

HER ŞEYDE FENER ÜSTÜN
Fenerbahçe dün 7-1'lik ezici galibiyetinin yanında istatistiklerdeki üstünlüğüyle de dikkat çekti. Sarı- Lacivertliler, yüzde 67 ile topa sahip olurken, çektiği 16 şutun 11'inde kaleyi buldu. Yüzde 87 pas isabeti yakalayan Kanarya rakibine zor anlar yaşattı.

SZYMANSKI BÜYÜLÜYOR
F.Bahçe'nin Polonyalı yıldızı Sebastian Szymanski son haftalardaki performansıyla büyülüyor. 24 yaşındaki yıldız oyuncu Konyaspor maçında 1 gol atarken, 2 de asist yaptı. Yıldız futbolcu, Süper Lig'de son 7 maçta 3 gol atarken, 5 de asist yaptı. Tüm kulvarlarda 12 gol ve 13 asist üretti.

MART IAL'IN MENAJERİ GELDİ
M.United forması giyen Anthony Martial'ın menajeri Philippe Lamboley dün İstanbul'a geldi. Fransız golcünün adı F.Bahçe ile anılıyor.

SKORBORD GÖNDERMESİ
Dün oynanan Fenerbahçe- Konya maçının ardından skorborddaki detay dikkati çekti. Konuk ekibin golünün ardından kısa süreliğine Konyaspor logosu yerine G.Saray logosu yer aldı. Bu anlar, sosyal medyayı da salladı.

ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konya zaferinin ardından, "Güzel bir oyunla, farklı bir galibiyet aldık. Taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Oyuncuları da verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" dedi. Başarılı hoca ayrıca, "Bonucci'nin daha faydalı olacağını düşünerek ona 'evet' dedik" derken, ligdeki şampiyonluk hedefleri için ise "Allah'ın izniyle şampiyonluk ipini göğüsleyeceğiz" diye konuştu.

HAKAN KELEŞ İSTİFA ETTİ
Konya Teknik Direktörü Hakan Keleş, 7-1'lik yenilginin ardından açıklamalar yaptı. "Gereğini yapacağım" diyen Keleş'in istifasını yönetime sunduğu bildirildi. Keleş'in yerine ilk adayın Ömer Erdoğan olduğu belirtildi.

ADANA DEMİR'DEN BOZOK HAMLESİ
Trabzonspor'da Umut Bozok'un ara transferde takımdan ayrılması bekleniyor. Konya, Gaziantep ve Kasımpaşa'nın istediği golcü isimle Adana Demirspor ciddi şekilde ilgileniyor. Adana ekibinin oyuncunun menajeriyle görüştüğü ve kulüpler arasındaki pazarlığın sürdüğü öğrenildi.

TEK HEDEF 3 PUAN
Süper Lig'de 16. haftanın erteleme maçında bugün Trabzonspor, 20.00'de Samsunspor'u ağırlayacak. Bordo-Mavililer'de Afrika Uluslar Kupası'ndaki Trezeguet ve Pepe dışında sakat olan Orsic, Denswill ve Abdülkadir Ömür görev alamayacak.

SAMSUN'A BÜYÜK ÜSTÜNLÜK
LİG tarihinde Trabzonspor'un 12 ve üzeri konuk ettiği takımlar arasında en yüksek galibiyet oranı yakaladığı rakibi Samsunspor oldu. Bordo- Mavililer, Samsunspor ile oynadığı 25 maçta 21 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi elde ettti.

KOURBELIS KAP'A BİLDİRİLDİ
Yunan futbolcu Dimitrios Kourbelis'in ayrılığı dün KAP'a bildirildi. Kulübün yaptığı açıklamada, "Rayyan Baniya transferinden kalan borcumuzun mahsup edilmesi şartı ile Dimitrios Kourbelis, Karagümrük'e sezon sonuna kadar kiralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

DÖRT DÖRTLÜK KARAGÜMRÜK
Süper Lig'de 16. haftanın erteleme maçında Karagümrük, Kayserispor'u 4-1 yendi. Karagümrük'ün gollerini 23, 38 ve 41'de Rohden ile 52'de Lasagna, Kayseri'nin golünü 45+2'de Boa Morte kaydetti. Şota Arveladze ile ilk galibiyetini alan Karagümrük 20 puana ulaştı, Kayseri 29 puanda kaldı.

HATAY EVİNDE 1 PUANA RAZI
Hatayspor ile Gaziantep FK, 16. haftanın erteleme maçında karşı karşıya geldi ve mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi. 6 maçtır kazanamayan ve bu mücadelede 3 puan hedefleyen Volkan Demirel ve öğrencilerinin galibiyet hasreti 7 maça çıktı. Bu sonuçla Hatay 20, Antep ise 21 puana ulaştı.

İSTANBUL'DAN MÜTHİŞ DÖNÜŞ
Adana Demirspor ile İstanbulspor, erteleme maçında kozlarını paylaştı. Mücadele 2-2 bitti. Adana ekibi 28'de Yusuf Barasi ve 78'de Gravillon ile 2 gol buldu. Ancak; konuk ekip 80'da Vorobjovas ve 84'te Duhane ile eşitliği sağladı. Bu sonuçla Adana 24 puan, İstanbul da 9 puana yükseldi.

ARA TRANSFER BAŞLIYOR
Futbolda ara transfer olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi bugün başlayacak. Takımlarına takviye yapmak isteyen kulüpler, 9 Şubat Cuma gününe kadar istediği transferleri gerçekleştirebilecek.

CARVALHO ARTIK HULL'DA
HULL City, Liverpool'un 21 yaşındaki Portekizli orta sahası Fabio Carvalho'yu kiralık olarak renklerine bağladı. Leipzig'de kiralık oynayan Carvalho, bu sezon 3'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 15 maça çıktı.

FENER'İN RAKİBİ KAMNİK
CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında bugün Fenerbahçe Opet, Slovenya ekibi Calcit Kamnik'e konuk olacak. Tivoli Salonu'ndaki maç saat 20.00'de başlayacak. Temsilcimiz, 4 galibiyetle grupta lider durumda.

TOPRAKTEPE DEVAM EDECEK
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Fernando Santos bize jest yaptı. Serdar hocanın ekipte olup olmayacağını sorduk. O da kabul etti. Serdar Topraktepe artık A Takım kadrosunda yardımcı hocalardan biri olarak göreve devam edecek" şeklinde konuştu.

ASLAN SİVAS DEPLASMANINDA
Cimbom, Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçında bugün EMS Yapı Sivasspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 4 Eylül Stadı'nda oynanacak maç 17.00'de başlayacak. Maçı hakem Zorbay Küçük yönetecek. Aslan'da sakatlıkları bulunan Sacha Boey, Mauro Icardi, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira, sarı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz ile Afrika Kupası'nda mücadele edecek ülkelerinin milli takımlarına davet edilen Ziyech ve Bakambu, bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.

4-3-3'E DÖNECEK
Okan Buruk, Sivasspor deplasmanında takımını 4-3-3 oynatacak. Orta sahada Ndombele, Kerem Demirbay ve Torreira forma giyecek. Savunmanın solunda Kazımcan'ın oynaması bekleniyor. Konyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Lucas Torreira da bu Sivasspor maçında görev alabilecek.

80 MİLYON ÖDEME YAPTIK
G.Saray İkinci Başkanı Metin Öztürk, futbolculara nakit olarak 80 milyon TL ödeme yaptıklarını açıkladı. Mauro Icardi'nin Fenerbahçe maçında yüzüne darbe aldığını ve idmanlara bile maske ile çıktığını ifade eden Öztürk, "Icardi son 7 haftadır sakat sakat oynuyor. Hocamız bir kaç maç kendini riske etmeyecek" diyerek sözlerini tamamladı.

ZAHA GALATASARAY'DA MUTLU!
G.Saray'da henüz Premier Lig günlerini anımsatan bir performans ortaya koyamayan ve zaman zaman eleştirilen Wilfried Zaha'nın ara transfer döneminde takımdan ayrılacağı iddia edilmişti. The Guardian muhabiri Ed Aarons, Zaha'nın G.Saray'da mutlu olduğunu ve ayrılmak gibi bir düşüncesinin şu an için bulunmadığını söyledi. Aarons, sosyal medya hesabından yıldız isimle ilgili aldığı duyumu şu sözlerle takipçilerine duyurdu: "Zaha'nın bu ay satılabileceği yönündeki haberlere rağmen G.Saray'da mutlu olduğu söylendi"

EFE SARIKAYA FRANSA YOLCUSU
Altay'ın 18 yaşındaki savunma oyuncusu Efe Sarıkaya'ya Fransa 2. Lig ekiplerinden Grenoble kancayı attı. Bonservis konusunda anlaşılması durumunda genç oyuncunun Fransa'ya gitmesine kesin gözüyle bakılıyor

ARDA GİRDİ TUR GELDİ
Real Madrid ile Atletico Madrid, Riyad'ta Süper Kupa yarı finalinde karşı karşıya geldi. 90 dakika 3-3 beraberlikte bitti. Uzatmanın 112. dakikasında milli yıldızımız Arda Güler, oyuna girdi. Real, 116 ve 122'de attığı gollerle finale yükseldi

2030'A KADAR UZATILDI
Mercedes-Benz ve Williams Racing'in Formula 1'deki iş birliği 2030'a kadar uzatıldı. Williams, Mercedes-AMG Yüksek Performanslı Güç Aktarma Organları'nda geliştirilen güç ünitelerini kullanacak 2. takım oldu.

LAKERS YARIM BASKETLE
NBA'de Lakers, konuk ettiği Toronto Raptors'ı 132-131 yendi. Lakers'ta Anthony Davis, kaydettiği 41 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Raptors'ta ise Scottie Barnes 26, Pascal Siakam 25 sayı attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN