Beşiktaş, Çaykur Rize'yi 4-0 yendi! Yeni hocası Fernando Santos'a 'hoş geldin' hediyesi verdi

4’te Rashica perdeyi açtı. Semih Kılıçsoy 45’te ve 46’da iki gol attı. 18’lik genç isim, 79’da Cenk Tosun’a da asist yaparak kahramanlaştı. İşte detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2024 Güncelleme 10 Ocak 2024, 07:00
Beşiktaş, Çaykur Rize’yi 4-0 yendi!  Yeni hocası Fernando Santos’a ’hoş geldin’ hediyesi verdi

İÇİNDEKİLER

Yeni teknik direktörüyle yeni yıla giren Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'u devirerek taraftarlarını mutlu etti.

4. dakikada Onur Bulut'un ara pasında hareketlenen Rashica'nın rakibinden sıyrıldıktan sonra, ceza yayı dışından şutunda, top filelere gitti: 0-1. 29'da Umut Meraş'in uzaklaştırmak istediği top Gaich'in önünde kaldı. Gaich'in şutu ağlara gitse de Benhur Keser'in aktif alanda olması nedeniyle hakem Abdulkadir Bitigen, VAR incelemesinin ardından golü iptal etti. 45'te Semih Kılıçsoy'un dönüp vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan'ın ellerinden kayan top filelere gitti: 0-2.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
İkinci yarı başlar başlamaz Semih Kılıçsoy, şık bir çalımla önünü boşalttı ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-3. 55'te Shelvey'in vuruşu direkten geri döndü. 68'de sağ kanatta topla buluşan ve çalımlarla ceza sahası içine giren Rashica'nın vuruşu direğin yanından auta çıktı. 79'da sağdan ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy rakiplerini çalımladı ve Cenk Tosun'a 'al da at' dedi: 0-4. Beşiktaş farklı kazandı..


YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR
Beşiktaş altyapısının Türk futboluna sunduğu Semih Kılıçsoy, şans buldukça kendisini göstermeye devam ediyor. 18 yaşındaki kanat oyuncusu Rize ağlarına gönderdiği 2 golle üst üste 3. Süper Lig maçında fileleri sarsmayı başardı. Genç futbolcu daha önce Hatay ve Kasımpaşa'ya da gol atmıştı. Semih'in ligdeki gol sayısı böylelikle 4'e yükseldi. Genç isim, 1 gol de Avrupa kupalarında kaydetmişti.


DIŞ SAHAYI SEVİYOR
Beşiktaş evinde üst üste 3 maç kaybederken, deplasmanda 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan topladı.


FERNANDO SANTOS MAÇI TRIBÜNDEN IZLEDI
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Fernando Santos, dün uçakla Rize-Artvin Havalimanına gitti. Portekizli teknik adam, kara yolu ile maçın oynanacağı Çaykur Didi Stadı'na geçerek, karşılaşmayı tribünden izledi.


ÇOK İYİ İŞ ÇIKARDIK
Beşiktaş'ta Milot Rashica harika bir gol atarak herkese şapka çıkarttı. Kosovalı futbolcu henüz 4. dakikada kimsenin beklemediği anda sol ayağıyla nefis vurdu. Bu sezon ligde 3. golünü atan Rashica, yaklaşık 4 ay sonra fileleri sarstı. Yıldız isim, "Olmayı istediğim pozisyonlar tam da gol attığım pozisyonlar. Zaman zaman deniyorum bunları, bugün de gol oldu. Hücumda çok çalışkandık ve iyi bir iş çıkardık bugün" diye konuştu.


4 DEĞİŞİKLİKLE MAÇA ÇIKTI
Beşiktaş son oynanan Kasımpaşa maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Necip, Muleka, Salih Uçan ve Emrecan Terzi'nin yerine Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Demir Ege Tıknaz ve Umut Meraş formayı giydi.


21 MAÇTIR YENİLMİYOR
Beşiktaş, Süper Lig'de Rizespor'a karşı oynadığı son 21 maçta yenilgi yüzü görmedi. Siyah-Beyazlılar, 6 beraberlik, 15 galibiyet aldı.

BU İPTAL TARTIŞILDI
Çaykur Rizespor, 28. dakikada Adolfo Gaich ile skoru 1-1'e getirdi. Fakat VAR, gol pozisyonu öncesinde ofsayt olduğunu konusunda uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Abdulkadir Bitigen golü iptal etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN