Milli basketbolcumuz Alperen Şengün herkesi büyüledi! Şengün, sahayı Türkçe tezahüratla inletti

Son 6 maçtır 20 sayı ve üstünde atan Alperen Şengün, Detroit karşısında coştu. Tek çeyrekte 20 sayı üreten maçı 26 sayı, 4 ribaunt, 9 asistle tamamlayan milli yıldız, son 9 maçta ise 25 sayı, 9.2 ribaun t ve 5.3 asist ortalamayla daA ll-Star’a göz kırptı. Houston'ın yıldızı Alperen Şengün taraftara türkçe öğretti. Teksaslı Basketseverler, tribünlerı işte böyle inletti: Haydi Alperen haydi! Haydi rockets haydi! Alperen..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2024 Güncelleme 03 Ocak 2024, 08:07
Milli basketbolcumuz Alperen Şengün herkesi büyüledi! Şengün, sahayı Türkçe tezahüratla inletti

İÇİNDEKİLER

Şengün, NBA tarihine damga vurdu. 2 bin sayı, bin ribaunt ve 500 asist yapan en genç oyuncu oldu. Ayrıca Michael Jordan ve Magic Johnson'ın koltuğuna oturdu!


Taraftarın da gönlüne taht kurdu. Detroit Pistons maçında "Haydi Rockets" diyen Şengün'ün videosu tribünleri coşturdu. Tüm Teksas, Türkçe tempo tuttu...

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, başarılı performansına devam ediyor. 136-113 kazandıkları Detroit Pistons karşılaşmasına damga vuran Şengün, basketbolseverleri büyüleyip, All-Star'a da göz kırptı.

27 DAKİKA YETTİ
23 sayı farkla kazandıkları Pistons maçında 27 dakika süre alan milli basketbolcumuz mücadelede 26 sayı, 4 ribaunt ve 9 asistle galibiyetin mimarlarından oldu. 3 kez top çalan Şengün, 13'te 9 da saha içi isabeti yakaladı. Takımı farka koştuğu için son çeyrekte oynamayan Şengün böylece son maçlardaki etkili performansını da sürdürdü. Son 9 karşılaşmada 25 sayı, 9.2 ribaunt ve 5.3 asist ortalaması yakalayan milli basketbolcumuz, tek çeyrekte 20 sayı attığı Pistons maçının ardından çarpıcı ifadeler kullandı.



KENDİM GİBİYDİM
Mücadelenin ardından açıklamalar yapan Alperen Şengün ilk yarıda kötü oynadığını belirtirken, "Kötü geçen ilk yarı sonrası oyunumu yukarıya taşımam gerektiğini biliyordum. Kendim gibi oynadım ve bunu başardım" dedi. Son 6 maçtır 20 sayı ve üstünde attığının hatırlatılması üzerine de milli basketbolcu, "Ailem buraya geldi. Onlardan güç çalıyorum ve gerçekten çok çalışıyorum. Bu da maçlara yansıyor" diye konuştu.



ALPEREN BÜYÜK BİR GÜÇ
Milli yıldız Alperen Şengün'ün performansı Houston Rockets koçu Ime Udoka'yı da sevindirdi. Mücadelenin ardından Şengün ile ilgili övgü dolu sözler söyleyen Udoka, "Maçta işleri basit tutmasını ve faul aldırmaya çalışmamasını söyledim. Bunu başardı. Alperen bizim için büyük bir güç" diye konuştu.

RAKİP KOÇ BİLE ÖVDÜ
Alperen Şengün'ün muazzam performansıyla ile ilgili Detroit koçu Monty Williams çarpıcı bir ifade kullandı. Williams, "Alperen Şengün, bu ligde pivot bölgesinde savunmacıyı sırtına alarak top isteyen en iyi oyunculardan biri olabilir. Jokic, Embiid ve Alperen bence öyle" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN