'Bazı aksaklıklar' iptali | TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama! Başkan Dursun Özbek sadece takvim.com.tr'ye konuştu

Son dakika haberleri... Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması beklenen Turkcell Süper Kupa maçı, bildirilen saatte başlamadı. Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri yurda döndü. Yaşanan krizle ilgili olarak TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama geldi. Öte yandan sadece Editörümüz Görkem Ağgündüz'e konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, başka açıklama olmayacağını dile getirdi. Yaşanan olaylar sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak vatandaşlara hassasiyetleri için teşekkür etti. Çelik paylaşımında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2023, 12:07 Güncelleme 30 Aralık 2023, 17:16
’Bazı aksaklıklar’ iptali | TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’den ortak açıklama! Başkan Dursun Özbek sadece takvim.com.tr’ye konuştu

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali için ikim takımda stadyuma gelmedi.


FUTBOLCULARA MAÇIN OYNANMAYACAĞI TEBLİĞ EDİLDİ, MALZEMECİLER STATTAN AYRILDI
Öte yandan Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı da tebliğ edildi. Süper Kupa finali için stadyumda bulunan, Galatasaray'ın malzemecileri stattan ayrıldı.


MAÇ İPTAL EDİLDİ
A Spor'un haberine göre Süper Kupa finali maçı iptal edildi.

STADYUM YÖNETİMİNDEN SKANDAL
Türk taraftarlar İstiklal Marşı söylediği sırada stadyum yönetimi İstiklal Marşımızı bastırmaya çalıştı.

ORTAK BİLDİRİ GELDİ
Olay sonrası ortak açıklama Fenerbahçe'nin resmi X hesabından geldi.

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ortak bildirisinde;

"Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,
29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45'te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa'nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz." ifadeleri yer aldı.

TAKVİM.COM.TR'YE KONUŞTU: "BAŞKA AÇIKLAMA OLACAK MI?"
Öte yandan sadece Editörümüz Görkem Ağgündüz'ün sorusunu cevaplayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, başka açıklama olmayacağını yazılı açıklama yaptıklarını dile getirdi.




AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA
Yaşanan olaylar sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak vatandaşlara hassasiyetleri için teşekkür etti. Çelik paylaşımında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.




BEŞİKTAŞ'TAN TURKCELL SÜPER KUPA AÇIKLAMASI
Beşiktaş Kulübü, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak bildirilen saatte başlamayan Turkcell Süper Kupa maçına ev sahipliği için kulüplere davette bulundu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan "Kapımız Açık!" başlıklı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe'ye bekleriz." ifadeleri kullanıldı.



GALATASARAY VE FENERBAHÇE KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ
Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri yurda döndü.

İstanbul'daki taraftarlar, havaalanlarına akın etti.

Havalimanı'na gelen Galatasaraylı taraftarlar ile Fenerbahçeli taraftarlar, ortak tezahüratlar eşliğinde bekledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bir konuşma gerçekleştirdi. Kartal, tüm taraftarlara geldikleri için teşekkür etti.

SÜPER KUPA MAÇININ ORGANİZATÖRÜ OLAN RİYADH SEASON'DAN AÇIKLAMA:
Maçın organizatörü olan ve Suudi Arabistan Devleti destekli turizm şirketi Riyadh Season da gece yarısı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Öncelikle, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile çeşitli alanlardaki yakın ilişkilerimizden duyduğumuz gururu vurgulamak istiyoruz.

Maçın, kapsamı dışında herhangi bir slogan olmaksızın yapılmasını gerektiren yönetmelik ve düzenlemelerin zamanında yapılmasını bekliyorduk; bu konu önceki toplantılarda özellikle TFF ile görüşülmüştü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşının çalınması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu statünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya varmıştık.

Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN