Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı sezonda da zirveden etti! İşte Maç sonrası yaşananlar...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe’nin kabusu oldu. Fırtına, deneyimli teknik adamın önderliğinde rakibinis on 3 sezonda da yenerek zirveden etti. Ayrıca Avcı, İstanbul ekiplerine karşı başarılı performansını da sürdürmeyi başardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2023 Güncelleme 06 Kasım 2023, 07:01
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı sezonda da zirveden etti! İşte Maç sonrası yaşananlar...

İÇİNDEKİLER

Haftanın sonucu merakla beklenen maçında Trabzonspor, Kadıköy'den zaferle ayrııldı. 26 yıl aradan sonra rakibini deplasmanda yenen Fırtına'da teknik direktör Abdullah Avcı ile ilgili de dikkati çeken bir istatistik ortaya çıkmış oldu.

RAKİBİNE BÜYÜK DARBE
Bordo-Mavililer, rakibini Avcı ile son 4 maçın 3'ünde yendi. Ayrıca Avcı önderliğindeki Karadeniz ekibinin Fenerbahçe'yi son 3 sezonda liderlikten etmesi de gözlerden kaçmadı.

2021-22 sezonunun 9. haftasında Trabzonspor, Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Kanarya'yı 3-1 yenip lider olmuştu. 2022-23 sezonunun 15. haftasında da Bordo-Mavililer, Jorge Jesuslu Fenerbahçe'yi 2-0 geçerek rakibini zirveden etti. İsmail Kartal da aynı kaderi yaşadı. Trabzonspor, Abdullah Avcı ile İstanbul takımları karşısındaki başarılı grafiğini de sürdürmeyi bildi.

2020-21 sezonundan bu yana İstanbul takımlarına karşı 33 maça çıkan Avcı, 17 galibiyet, 10 beraberlik, 6 yenilgi yaşadı. Ayrıca Avcı, İstanbul ekipleriyle deplasmanda oynadığı 18 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik 3 yenilgi tattı. Avcı, İstanbul'da büyük takımlara karşı dışarıda sadece 1 kez yenilgi tattı.

TARİHİ YENİDEN YAZDIK
Trabzon'daki yerel gazeteler F.Bahçe maçına geniş yer ayırdı. Kuzey Ekspres para görselleriyle süslediği sayfasında, "İster milyon Dolarlar, Eurolar harca, ister yıldızları topla, istersen de TFF, MHK'ya oyna: Bu iş yürek ister koçum" başlığını attı. Son Nokta, "VAR'nızı yokunuzu hepinizi yendik" yorumu yaptı. Taka, "26 yıllık hasret bitti, Fener'in havası söndü!" ifadesini kullandı. Günebakış, "Fener'i de hakemi de yendik, Kadıköy'de şov yaptık", Karadeniz Gazetesi'nde ise "Tarihi yeniden yazdık. Fener'i Kadıköy'de ağlata ağlata yendik" denildi.

PAYLAŞIM REKORU KIRILDI
Karadeniz ekibinin sosyal medya ekibi, F.Bahçe galibiyetinin ardından 14 farklı paylaşım yaptı. Fırtına'nın sosyal medyadaki toplam etkileşim sayısı 60 milyonu buldu ve bu kulübün ulaştığı en yüksek etkileşim seviyesi oldu. "Var'ınızı yokunuzu hepinizi yendik" paylaşımı da kulüp tarihinin en yüksek etkileşim alan tekil paylaşım olarak kayda geçti.

TRABZON UYUMADI
Ezeli rakibi Fenerbahçe'yi deplasmanda yenerek önemli bir zafer elde eden Trabzonspor, mücadelenin ardından kente döndü. Camiaya da büyük sevinç yaşayan tarihi zaferi meydanda kutlayan Bordo-Mavili taraftarlar, takımlarına havalimanında sürpriz ve dikkati çeken bir karşılama yaptı.

Yanlarında koç getiren ve Fenerbahçe atkısını koçun boynuna dolayan Trabzonsporlu taraftarlar, Sarı-Lacivertliler'in Başkanı Ali Koç'a galibiyet göndermesi yaptı. Trabzon'a saat 02.00 sıralarında ulaşan futbolcular, taraftarların arasından güçlükle geçerek takım otobüsüne varabildi. Öte yandan futbolculardan Mehmet Can Aydın, taraftarların da yoğun isteği üzerine üçlü çektirdi. Daha sonra kafile havalimanından ayrıldı.

SOSYAL MEDYADA TREND OLDU
Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe galibiyeti sonrası takımı havalimanında koçla karşılaması sosyal medyayı salladı. O anlar sıkça etkileşim aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN