Galatasaray ilk yarıda oynadığı futbolla dünyayı kendine hayran bıraktı

Alman devi ilk devre adeta neye uğradığını şaşırdı. 16 şut çeken, 2.03 gol beklentisi yakalayan Galatasaray 70’ten sonra yorulunca Bayern Münih ağırlığını koyup üç puanı kaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2023 Güncelleme 25 Ekim 2023, 07:01
Galatasaray ilk yarıda oynadığı futbolla dünyayı kendine hayran bıraktı

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında Galatasaray, Bayern Münih'e 3-1 yenilmesine rağmen ortaya koyduğu futbolla gözlerin pasını sildi. Özellikle ilk yarıda Bayern'i sahadan silen, sürekli olarak top kayıplarına zorlayan Galatasaray geriden gelip beraberliği yakalasa da bir türlü skor üstünlüğünü ele geçirecek golü bulamadı.

İlk yarıda Bayern Münih, 2003/04 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde en çok rakip kalesine en fazla şut çektirdiği maçı oynadı. Galatasaray maçı 20 şutla tamamladı. Sarı- Kırmızılılar ilk yarıda topla oynamada yüzde 57'ye 43, isabetli pasta 202'ye 153, şutlarda 16'ya 3 öndeydi.

Galatasaray'ın gol beklentisi 2.03'ken Bayern'de bu rakam sadece 0.42 olarak gerçekleşti. Bu rakam Bayern Münih'te ise 14'te kaldı. Sürekli yaptığı presle Bayern'i bunaltan Galatasaray 70'den sonra yorgunluğun da etkisiyle oyundan düştü. Bu düşüşü iyi değerlendiren Bayern'in usta ayakları 73. dakikada skoru lehlerine çevirdi ve maçı aldı.

ALKIŞLAR TORREIRA İÇİN
Galatasaray'ın atom karıncası Lucas Torreira dün gece de iş başındaydı. Müthiş pres gücünün yanında hücumda da takımına yardımcı olan Uruguaylı futbolcu yine de yenilgiye engel olamadı. Tüm enerjisini sahaya yansıtan Lucas Torreira maç sonunda son derece üzgündü.



GALİBİYET MÜMKÜNDÜ OLMADI
Galatasaray'ın orta sahadaki dinamosu Kaan Ayhan "Bu kadar pozisyona girip 70 dakika boyunca böyle oynamak kolay değil. Üzgünüz. Galibiyet mümkündü olmadı. Skor, oynadığımız oyuna yakışsaydı keşke. Bayern'in kalitesi ve bizim şanssızlığımız yüzünden alamadık maçı" dedi.



DUYMA YETİMİ KAYBETTİM!
Bayern'in yıldızı Harry Kane, taraftarlara övgü yağdırdı. İngiliz santrfor, "Buraya ilk kez geldim. Şu anda duyma yetimi kazanmaya çalışıyorum. Taraftarlar inanılmazdı. Önemli olan bu atmosferde kazanmak" dedi.



TUCHEL: BÖYLE BİR STRES YAŞAMADIM
Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, maç sonu G.Saray'a övgüde bulundu. Alman hoca, "Uzun zamandır beni bu kadar strese sokan bir deplasmana çıkmamıştım. Galatasaray takımı inanılmaz yoğun bir baskıyla bizi zorladı. İnanılmaz bir atmosfer vardı" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN