Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı mağlup etti! VAR maça damga vurdu

Süper Lig'in 9. haftası dev bir maça sahne oldu. Şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Derbide kazanan sarı kırmızılılar oldu. İşte dev maçta yaşananlar...

Giriş Tarihi 21 Ekim 2023, 17:58 Güncelleme 21 Ekim 2023, 21:20
Galatasaray sahasında Beşiktaş’ı mağlup etti! VAR maça damga vurdu

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma sarı kırmızılıların 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

GOLÜNÜ ATTI REKORU KIRDI
Galatasaray'a derbide galibiyeti getiren goller Mauro Icardi'den geldi. Yıldız golcü attığı golle Hagi'ye ait olan 'derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu' unvanını ele geçirdi.

Ligdeki gol sayısını da 10'a çıkartan Icardi, krallık sıralamasında zirvede yer aldı.

Beşiktaş'ın tek golünü ise Chamberlain kaydetti.

MERT GÜNOK KIZARDI
Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş kalecisi Mert Günok direkt kırmızı kart gördü. Milli kalecinin ceza sahası dışında elle oynadığını düşünen VAR, hakem Halil Umut Meler'i uyardı ve kırmızı kart kararı geldi.

PENALTI KARARLARI
Halil Umut Meler maçta iki kez Galatasaray lehine penaltı noktasını gösterdi. Bir karar VAR'dan dönerken, ikinci düdükte Icardi topu ağlara gönderdi.

LİDER YİNE EL DEĞİŞTİRDİ
Bu galibiyetle 3 puan serisini 8 maça çıkartan Galatasaray, son haftalarda olduğu gibi yine maç fazlasıyla liderliği Fenerbahçe'nin elinden aldı.

Beşiktaş ise 16 puanla 4. sırada kaldı.

Fenerbahçe, ligin 9. haftasında Hatayspor ile karşılaşacak.

CUMHURİYET VE ATATÜRK KOREOGRAFİSİ
Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı ağırlarken sarı kırmızılı taraftarlar karşılaşma öncesinde 'Cumhuriyet ve Atatürk' temalı koreografi yaptı.

FİLİSTİN'E DESTEK
Galatasaray'da taraftarlar karşılaşmanın ikinci yarısında ise Filistin'e destek pankartları açtı.

BOŞ YER KALMADI
Galatasaraylı taraftarlar maçın biletlerini çıkar çıkmaz tüketirken, yapılan açıklamaya göre derbide 50429 taraftar statta yerini aldı.

DEPLASMAN YASAĞI KALKTI
İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararla Süper Lig'de deplasman yasağı kalkarken, Beşiktaşlı taraftarlar da kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN