Vincenzo Montella sadece 21 günde Milli Takım'da küçük çaplı bir mucizeyi başardı! İşte Hırvatistan zaferi böyle geldi...

Öncelikli olarak Kuntz dönemi takımın dibe vuran psikolojisini yukarıya çekmek için kolları sıvayan İtalyan teknik adam, ardından ekibiyle beraber Hırvatistan’la ilgili müthiş bir analiz gerçekleştirdi. İlk idmandan beri, "Beraberliği unutun, kazanacağız" mesajını futbolcuların beynine kazıyan Montella, harika taktik hamleleriyle Osijek'te elde edilen zafere giden yolu açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2023 Güncelleme 14 Ekim 2023, 07:00
Vincenzo Montella sadece 21 günde Milli Takım’da küçük çaplı bir mucizeyi başardı! İşte Hırvatistan zaferi böyle geldi...

İÇİNDEKİLER

Milli Takımımız, EURO 2024 elemelerinde Hırvatistan deplasmanında çok önemli bir galibiyet elde ederken, alkışların en büyüğünü teknik direktörümüz Vincenzo Montella aldı. Sadece 3 hafta önce Stefan Kuntz'un yerine Ay-Yıldızlılar'ın başına geçen İtalyan hoca adeta küçük çaplı mucizeye imza attı. Montella'nın bu kadar kısa bir süre içinde nasıl takımı baştan aşağıya değiştirdiğini TAKVİM ortaya çıkardı. İşte adım adım gelen zafer:

1-ÖNCE PSİKOLOJİK HAZIRLIK
21 Eylül'de görevine başlayan Montella ilk olarak takımın mental sorunlarına el attı. Önce tüm futbolcularla telefon ve Skype görüşmeleri yaparak ilk teması sağladı. Ardından lig maçları öncesi ve sonrasında futbolculara mesajlar yollayarak arada sıcak bir ilişki ortaya çıkardı. Kampta yapılan bire bir görüşmeler sayesinde tüm takım kendisine güvendi ve inandı.

2-HARİKA BİR ANALİZ YAPILDI
Henüz TFF ile sözleşme imzalamadan Hırvatistan'la ilgili çalışmalara başlayan Montella, yardımcısı Daniele Russo'yu özel olarak görevlendirdi. Russo ve ekibi Hırvatlar'la ilgili çok geniş kapsamlı bir analiz hazırladı. Montella, rakibin kilit isimleri ile ilgili özel dosyaları futbolcularımıza dağıttı. Böylece rakibin tüm eksi ve artılarının adeta ezbere olarak bilinmesini sağladı.

3-İNANDI VE ZAFERE İNANDIRDI
İsmail Yüksek maç sonunda Montella'nın kendilerini maça nasıl motive ettiğini anlattı. İtalyan hoca ilk idman sonrası yapılan video analiz toplantısıyla beraber futbolcuların kafasına, "Beraberliği unutun, kazanacağız" mesajını adeta kazıdı. Soyunma odasındaki konuşmada zafere vurgu yaptı. Milli Takım, Hırvatistan önünde 3 puanı adeta maçtan önce kazandı.

4-TAKTİK ZEKASINI KULLANDI
Montella çok iyi bir taktisyen olduğunu ilk maçta ortaya koydu. Rakibin güçlü merkezini İsmail-Salih enerji merkezi ile adeta dağıttı. Savunmaya Samet ve Cenk hamlesiyle Hırvatlar'ın yüksek top tehdidini ortadan kaldırdı. Kaliteli ama geri dönüşleri ağır rakip savunmaya karşı Barış Alper Yılmaz silahını kullandı. Çok hızlı hücumlarla, Dalic ve Hırvat takımını tamamen şaşırttı.



TÜRKLER BİZİ MAHVETTİ
A Milli Futbol Takımımızın Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 yendiği maç, Hırvat basınında geniş yer buldu. Hırvatlar, millilerimizin maçı domine ettiğini ve 3 puanı hak ettiğini vurguladı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Jutarnji List, "Dalic'in ateşlileri elemelerdeki ilk yenilgisi aldı" başlığına yer verdi. Haberin detayında, "Türkiye bizi mahvetti. Çok kötü, fikirsiz ve kansız gözüktük" denildi. Vecernji, "Kötü bir oyun ve utanç verici bir yenilgi. Türkler savunmamızı her bölgeden geçti" yorumunu yaptı. 24 Sata, "Üst üste iki Dünya Kupası'nda madalya kazanan Milli Takımın seviyesinin çok altında performans izledik.

Takım ilk yarıda tanınmaz haldeydi, yedekler girince toparlandılar ancak gol atamadık" derken, Dbevnik ise "İlk yenilgi ağır oldu! Orta sahamız kötü oynadı" ifadesini kullandı.

REHAVETE GİRMEK YASAK
EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan karşısında 1-0'lık skorla galip gelen A Milli Futbol Takımımız, gruptaki 7. maçında yarın Konya'da Letonya ile karşılaşacak. Bu mücadeleye yüksek konsantrasyonla hazırlanan millilerimiz, işi sıkı tutacak. İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, Hırvatistan maçındaki performansından memnun olan oyuncularının rehavete kapılmasını istemiyor. Gruptaki ilk maçta rakibini deplasmanda 3-2 yenen Ay-Yıldızlılarımız, Letonya galibiyeti veya Galler beraberliğiyle finallere gitmeyi garantileyecek. Takımımız, grubu lider bitirebilmek için de zorlu bir mücadele verecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NI HAK EDİYORUZ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hırvatistan galibiyeti sonrası soyunma odasındaki coşkuya ortak oldu. Bakan Bak, "Bu takım Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi hak ediyor. Konya'da bu gençler, güzel oyunlarını sürdürecektir" ifadesini kullandı.

MİLLİ TAKIMDA LETONYA HAZIRLIĞI
Türkiye, EURO 2024 Elemeleri'nde yarın Letonya ile Konya'da yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Konya Kayacık Tesisleri'nde Vincenzo Montella yönetimindeki antrenmanda, ısınma, düz koşu ve istasyon çalışması yapan oyuncular, antrenmanı pas yaparak sürdürdü. Milliler, bugün gerçekleştireceği idmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN