Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan maç sonu flaş açıklamalar! İşte yenilen golün perde arkası

Okan Buruk yenilen golün perde arkasını anlattı. Tecrübeli hoca, “Zaha, Ziyech’in yerine girecekti, yüzüğünü çıkarmayı unutmuş.Oyuna giremeyince golü yedik” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’tan maç sonu flaş açıklamalar! İşte yenilen golün perde arkası

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, deplasmandan galibiyetle dönmenin önemli olduğunu ifade etti. Buruk, "Zor bir deplasmanda kazandık. Kendi adımıza, kendi oyunumuzu oynamak istedik. Daha dikine bir oyun ortaya koyduk. 2-0 öne geçtik, daha farklı olabilirdi. Maçın genelinde üstündük. Şanssız bir gol yedik, oyuncu değiştiremedik. Ziyech çıkarken, Zaha'yı oyuna alıyorduk. Parmağında yüzük varmış, hemen giremedi. Kerem de kendi bölgesine gelirken, golü yedik" diye konuştu.

MAURO ICARDI SEMBOL OLDU
Buruk, Kazımcan'ın sakatlığına üzüldüğünü açıklarken, "İç yan bağ diye düşünüyoruz, daha büyük bir şey yoktur inşallah" yorumunu yaptı. Buruk şöyle bitirdi: Yine lider durumdayız. Stadımız doluyor. İnanılmaz ilgi var. Taraftar mutlu, ben de mutluyum. Kulüp transferler için çok fedakarlık yapıyor. Hep beraber kurduk, saha kısmı bana ait. Ben de en iyisini yapmaya, bütün oyuncuları hazır hale getirmeye çalışıyorum. G.Saray iyi ve güçlü gidiyor. Kazanmaya devam edeceğiz. Mauro Icardi sembol oldu. Takımın bir yılda bambaşka yere geldiğini görüyoruz.



ICARDI REKORLARA DOYMUYOR
Galatasaray'ın süper yıldızı Mauro Icardi durmak bilmiyor. 30 yaşındaki Arjantinli futbolcu, Başakşehir karşısında kazanılan penaltıyı 50. dakikada ağlara göndererek yeni bir rekor kırdı. Tangocu santrfor, Süper Lig'de ilk 11'de başladığı son 12 lig maçında da gol atarak, Burak Yılmaz'ın 2010-2011 ve 2011- 2012 sezonları arasındaki 11 maçlık gol serisini de kırmış oldu. Tecrübeli futbolcu, söz konusu karşılaşmalarda toplam 19 kez fileleri havalandırdı. Bu sezon Süper Lig'de 6, Avrupa'da ise 3 kez ağları sarsan Icardi, 9 gole şimdiden ulaştı. Yıldız futbolcu, "4 maç üst üste kazandık. Son ana kadar mücadele ettik. Mutluyum" dedi.



KAZIMCAN KARATAŞ ŞOKU
Performansıyla tartışılan Angelino'nun yerine Başakşehir maçında ilk 11'de başlayan Galatasaray'ın genç sol beki Kazımcan Karataş, 25'te Karzev ile girdiği pozisyonda sakatlandı ve gözyaşlarıyla sahayı terk etti. Sol iç yan bağlarında ezilme olan 20'lik bekin durumu çekilecek MR'dan sonra netleşecek.



SALI RAKİP İSTANBUL
Çarşamba günü Kopenhag ile karşılaşan Aslan, dün Başakşehir'i yendi. Salı günü ise erteleme maçında İstanbulspor ile kapışacak. Cimbom 6 günde 3. maçını yapacak.



MONTELLA TRİBÜNDEN İZLEDİ
Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak göreve getirilen Vincenzo Montella, Başakşehir ile Galatasaray arasındaki maçı takip etti. Perşembe günü Kadıköy'de olan İtalyan hoca sık sık notlar aldı.



AKTÜRKOĞLU'NA TARAFTAR DESTEĞİ
Kopenhag maçında bir kesim taraftarın ıslıkladığı Kerem Aktürkoğlu'na Başakşehir maçı öncesinde tribünden destek vardı. Aktürkoğlu'nu tribüne çağıran G.Saraylı taraftarlar, "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" tezahüratı yaptı. Kerem penaltı kazandırarak kalitesini gösterdi.



KIRMIZI VE PENALTI İSYANI
Başakşehir-Galatasaray maçının 10 ve 18. dakikasındaki pozisyonlar tartışma yarattı. Maçın 10. dakikasında Lucas Torreira, Volkan Babacan'ın pasında araya girmek istedi. Uruguaylı yıldıza Karzev ceza sahasında müdahale etti. G.Saraylı oyuncuların penaltı beklediği pozisyonda hakem Kadir Sağlam, VAR ile irtibata geçse de penaltı kararı çıkmadı. 19'da da Berkay Özcan'ın Torreira'ya müdahalesinde Cimbom kırmızı kart bekledi. Hakem ise Berkay Özcan'a sarı kart gösterdi.



SANCHEZ: KANIMDA MÜCADELE ETMEK VAR
Transfer döneminin son günlerinde 9.5 milyon Euro'ya Tottenham'dan transfer edilen Davinson Sanchez ilk kez Galatasaray forması giydi. Kolombiyalı stoper, özel durumu nedeniyle kadroda yer almayan Nelsson'un yokluğunda 11'deydi. Yıldız futbolcu hem rakiplerine havadan ve yerden geçit vermedi hem de attığı isabetli uzun paslarla etkili bir görüntü çizdi. 27'lik stoper maç sonu, "Çok iyi karşılandım. İyi hazırlanmaya çalışıyorum. Benim kanımda oynamak, mücadele etmek var. Şampiyonlar Ligi'nde hazırdım, Başakşehir'e kısmetmiş. Elimden geleni veririm. Bu benim kanımda var" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN