Öpücük krizi: İspanya futbolu bu olayla çalkalanıyor!

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu’nun istifa etmeyeceğini açıklayan Başkan Luis Rubiales’i desteklemesinin ardından öpücüğe rıza göstermediğini belirten Jenni Hermoso dahil 81 futbolcu, milli takımda oynamayacaklarını duyurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 06:59
Öpücük krizi: İspanya futbolu bu olayla çalkalanıyor!

İÇİNDEKİLER

FIFA Kadınlar Dünya Kupası finali için İspanya ve İngiltere 20 Ağustos 2023 tarihinde karşı karşıya gelmiş, İngiltere'yi yenen İspanya kupanın sahibi olmuştu. Kutlamalar sırasında Federasyon Başkanı Luis Rubiales, milli takım oyuncusu Jenni Hermoso'yu dudağından öpmüş ve olay uygunsuz hareket olarak dünya basınına yansımıştı.

Rubiales hareketin karşılıklı rızayla olduğunu açıklamış, ancak; Hermoso rızası olmadığını belirtmişti. Başkan Rubiales'in önceki gün istifa etmeyeceğini söylemesinin ardından İspanya Profesyonel Futbolcular Birliği (Futpro) de bir yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Aralarında Jenni Hermoso'nun da bulunduğu 81 futbolcunun mevcut federasyon yöneticilerinin görevden alınana kadar İspanya Milli Futbol Takımı'nda oynamayacakları duyuruldu. İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) da dün olayın fotoğraflarını analiz ettiklerini belirtip, "Sayın Başkanımızın ortaya koyduğu gerçeklerin kesinlikle doğru olduğunu, yalan söylemediğini ilk kez bu açıklamayla birlikte görsellerle sunacağız" açıklamasını yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN