Aslan'dan g'üç' gösterisi! Galatasaray Ljubljana'yı mağlup etti! Okan Buruk: "Fenerbahçe maçını hatırlattı"

9. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçen Sarı-Kırmızılılar, 48’de Belçikalı yıldızı Mertens ile farkı 2’ye çıkardı 2. yarıda oyunu tek kaleye çeviren Galatasaray’da perdeyi Halil kapattı. Cimbom bu zaferle play-off’a dev bir adım attı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2023 Güncelleme 09 Ağustos 2023, 06:59
Aslan’dan g’üç’ gösterisi! Galatasaray Ljubljana’yı mağlup etti! Okan Buruk: Fenerbahçe maçını hatırlattı

İÇİNDEKİLER

G.Saray, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Ljubljana'yı yıktı. Tur için büyük avantaj yakaladı. Golleri Kerem Aktürkoğlu, Mertens ve Halil Dervişoğlu attı.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Olimpija Ljubljana'yı 3-0 yendi. Aslan henüz 9. dakikada golü buldu. Barış Alper'in pasında Kerem Aktürkoğlu plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 14'te Sualehe'nin dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera gole izin vermedi.

BRİSTRİC'İN GOLÜ İPTAL OLDU
20'de Olimpija Ljubljana'da Bristric, Nelsson'dan sıyrıldıktan sonra golü buldu. Hakem Ekberg, Nelsson'a yapılan müdahaleyi faul olarak değerlendirdi. 28'de Bakambu önemli bir fırsatı kaçırdı.

İKİNCİ YARIYA GOLLE BAŞLADIK
48'de Galatasaray 2. golü buldu. Kaleciden seken topu iyi takip eden Mertens yaptığı vuruşla farkı 2'ye çıkardı. 57'de Abdülkerim, 64'te Nelsson'un golleri ofsayta takıldı.

KLAKSVİK MOLDE'Yİ DEVİRDİ
90+1'de Kerem Aktürkoğlu'nun ortasını Halil Dervişoğlu kafayla ağlara gönderdi. G.Saray'ın play-off turundaki muhtemel rakiplerinin mücadelesinde Klaksvik evinde Molde'yi 2-1 yendi.

RİSKE EDİLMEDİLER
Bu sezonun önemli transferlerinden Angelino, Olimpija Ljubljana maçında kulübeye geçti. İspanyol sol bek, Zalgiris maçlarının ikisinde de oynamıştı. Okan Buruk Angelino'nun ağrılarının olduğunu söyledi. Midesinden rahatsızlanan Torreira da kulübedeydi.

BANA F.BAHÇE MAÇINI HATIRLATTI!
Okan Buruk, "3-0 üzerine sayı-l mayan 2 gol bana geçen senek i F.Bahçe maçını hatırlattı" dedi. GALATASARAY Teknik Direktörü Okan Buruk, Olimpija maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, "3-0, üzerine sayılmayan 2 gol bana geçen seneki Fenerbahçe maçını hatırlattı" yorumunda bulundu.

5-0 YA DA 6-0 BİTEBİLİRDİ
Okan hoca, "Tam hazır değilken net bir galibiyet beni çok mutlu etti. Geçen hafta çok nemli bir havada oynadık, burada havanın güzel olması zeminin kötülüğünü bile aldı. Olimpija Ljubljana maçı 5-0 ya da 6-0'lık skorla bitebilirdi" ifadelerini kullandı.



BARIŞ ALPER YİNE SÜPERDİ
İlk golün asistini yapan Barış Alper, ikinci golde de rakip kaleciyi bozan isimdi. Genç yıldız, sağ kanattaki performansıyla Olimpija savunmasının dengesini bozdu. Farklı galibiyette önemli katkılar sağladı.



KEREM SEZONU AÇTI!
G.Saray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu, bu sezon 3. maçında ilk golünü attı. Zalgiris ile oynanan ilk maçta 90 dakika sahada kalan milli oyuncu rövanşta ise 89 dakika şans buldu. Kerem, Zalgiris ile oynanan rövanş maçında asist yaptı. Sarı-Kırmızılılar'ın yıldızı, Olimpija Ljubljana ile dün oynanan maçta golünü attı. Şık bir dokunuşla fileleri havalandıran Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu'nun golünde asist yaptı.

ICARDI SAHNEYE ÇIKTI
Cimbom'un süper transferi Mauro Icardi dün yedek kulübesindeydi. Arjantinli yıldız son 25 dakikada görev yaptı. Ancak fiziki açıdan eksik olması dikkat çekti.

ADIM ADIM İLK 10'A
G.Saray'ın zaferiyle UEFA ülke puanında sıralama yenilendi. Türkiye, İsviçre'yi geçerek 11. sıraya yükseldi. Puanımız 28 bin 600'e çıktı, İsviçre 28 bin 475'te kaldı. 10. sırada ise 29 bin puanla Avusturya yer alıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN