Filede büyük başarı: Milli sporcularımız başarılarıyla çığır açtı

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’nın 2023 Milletler Ligi’ndeki şampiyonluğunun ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı da FIVB Challenger Kupası’nı kazandı. Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yaşanılan ‘Altın Çağ’ için,“ Bu ülkemiz adına bir ilk” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2023 Güncelleme 01 Ağustos 2023, 07:00
Filede büyük başarı: Milli sporcularımız başarılarıyla çığır açtı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın 2023 FIVB Milletler Ligi'nde finalde Çin'i mağlup ederek şampiyon olmasının ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen FIVB Challenger Kupası'nı kazanması ülke olarak sevincimizi ikiye katladı. Vakıfbank'ın da CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanması da hesaba katıldığında Türkiye'nin voleybolda altın çağını yaşadığı gerçeği bir kez daha kanıtlanmış oldu. A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın dün yurda dönüşü de coşkuyla karşılandı.

TÜRK VOLEYBOLU İÇİN BİR İLK
Elde edilen şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür eden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Erkek Milli Takımımız şampiyon olarak tarihinde ilk kez Milletler Ligi'ne katılma şansı kazandı. Başta antrenörümüz, ekibi ve takımımız olağanüstü bir performans sergiledi. Zor geçti ama maçların genelini 3-2 kazandık.

Türk milletine hayırlı olsun diyorum. Kadınlarımız da erkekler için 'Milletler Ligi'ne hoş geldiniz' dedi. Erkekler ve kadınlar, Avrupa'da, dünyada, Milletler Ligi'nde, olimpiyat elemelerinde beraber mücadele edecek. Bu durum da Türk sporu ve Türk voleybolu için bir ilk oluyor" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN