Kartal hedefe yakın! Beşiktaş CSKA Moskova'nın Kazak yıldızı Zaynutdinov'da mutlu sona yaklaşıyor

Kara Kartal, Rus ekibi CSKA Moskova’nın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov’u kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Beşiktaş’ın 6 milyon Euro + bonuslar karşılığında prensip anlaşması sağladığı öğrenilen Kazak isim, transferi gerçekleşirse Süper Lig’de yerli statüsünde oynayabilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2023 Güncelleme 09 Temmuz 2023, 06:56
Kartal hedefe yakın! Beşiktaş CSKA Moskova’nın Kazak yıldızı Zaynutdinov’da mutlu sona yaklaşıyor

İÇİNDEKİLER

Transferin sessiz ekibi Beşiktaş, Rusya Ligi ekiplerinden CSKA Moskova'nın formasını giyen Bakhtiyor Zaynutdinov transferini bitirmek için geri sayıma geçti. Rus ekibiyle bir süredir görüşen Kara Kartal, anlaşma aşamasına gelirken, futbolcunun maliyetiyle ilgili detaylar da netleşmeye başladı.


YERLİ STATÜSÜNDE OLACAK
Beşiktaş'ın, Moskova temsilcisiyle 6 milyon Euro + bonuslar karşılığında prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Siyah-Beyazlılar'ın Zaynutdinov ile de 3 yıllık sözleşme imzalamayı planladığı, 25 yaşındaki futbolcunun da kontrat süresine olumlu yaklaştığı ifade edildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sezon öncesi yaptığı talimat değişikliği sonrasında Kazak oyuncu, yeni sezonda Türk statüsünde forma giyebilecek.



ÇOK AMAÇLI BİR OYUNCU
Bakhtiyor Zaynutdinov, orta sahanın merkezi, sol kanat, sol bek ve stoper gibi farklı pozisyonlarda görev yapabiliyor. 2020 yılında CSKA Moskova'ya transfer olan Zaynutdinov, geçen sezon Rus ekibinde 27 maçta görev alırken, 1 gol, 2 asistlik katkı yaptı. Kazak oyuncu futbol kariyerinde daha önce Rostov, Astana ve Taraz takımlarının başarısı için ter döktü. 1.85 boyundaki oyuncunun profesyonel kariyerinde toplam 173 maçta 23 gol ve 15 de asisti bulunuyor.



HEDEF TAKIM İSTİYORDU
Kartal'ın transferini bitirmeye yaklaştığı Zaynutdinov, daha önce yaptığı açıklamalarda hedef bir takımda oynamak istediğini dile getirmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN