662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Yusuf Can Zeybek kazandı

Son dakika haberi! 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı. Yusuf Can Zeybek, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2023, 19:03 Güncelleme 09 Temmuz 2023, 20:43
662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Yusuf Can Zeybek kazandı

İÇİNDEKİLER

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı.

KIRKPINAR'DA BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK OLDU I VİDEO İZLE

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Başpehlivan Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırkpınar'a inanarak geldiğini, kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Zeybek, "Çok mutluyum, bu anı çok beğendim, Allah bana da nasip etti. Ustama çok teşekkür ederim. Her zaman yanımda oldu, beni destekledi. Ben buradan seyircilere sesleniyorum. Biz burada sadece maçımızı yapıyoruz. Ustam her zaman 'Kim iyiyse o galip gelsin.' diyor. Allah ondan razı olsun. Buraya inanarak geldim. 'Bu kemeri alacağım. Edirne sokaklarında yürüyeceğim.' dedim. Allah'a şükürler olsun, bu duyguyu bana yaşattı. Buradan bütün seyircilerime teşekkür ediyorum. Ekran başından izleyen tüm seyircilere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek'i kutladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında, "Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek'i kutluyorum. Dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden tüm güreşçilerimize tarihi mirasımızın yaşatılmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişi geleceğe taşımanın gururunu gelecek yıllarda da yaşamayı diliyorum." ifadelerini kullandı.

SARAYİÇİ ER MEYDANI'NDA DEV TÜRK BAYRAĞI DOLAŞTIRILDI
Başpehlivanlık yarı final güreşi öncesi büyük boyutta Türk bayrağı açıldı. Hakemler, cazgırlar ve güreşseverlerin taşıdığı 30 metrekarelik Türk bayrağı, yarım asrı geçkin süredir görev yapan Kırkpınar başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın yanı sıra diğer cazgırların sunumuyla marşlar eşliğinde meydanda dolaştırıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN