Forvet için B planı hazır! Galatasaray, Leicester City'in golcüsü Kelechi Iheanacho’yu gündemine aldı

Mauro Icardi’nin bonservisi için PSG ile pazarlıklara devam eden Galatasaray, İngiliz ekibi Leicester City’den ayrılmak isteyen Kelechi Iheanacho’yu gündemine aldı. Beşiktaş’la da anılan Nijeryalı yıldız, hedefleri olan bir takıma sıcak bakıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2023 Güncelleme 26 Haziran 2023, 06:58
Forvet için B planı hazır! Galatasaray, Leicester City’in golcüsü Kelechi Iheanacho’yu gündemine aldı

İÇİNDEKİLER

Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, hücum hattını güçlendirmek istiyor. Forvet hattı için yelpazeyi geniş tutan Cimbom, İngiltere'de 2016'da şampiyon olup bu yıl küme düşen Leicester City'den Kelechi Iheanacho'yu gündemine aldı.



AYRILIĞI KAFAYA KOYDU
Avrupa'da iddialı bir takımda oynamak isteyen 26 yaşındaki Nijeryalı forvet, Champhionship'te forma giymek istemediği için kendisine gelen teklifleri değerlendirme kararı verdi. Ada ekibiyle sözleşmesi 2024 yılında sona erecek golcü futbolcu, santrfor ve forvet arkasında oynayabiliyor. Sarı-Kırmızılılar, şartlarını araştırdığı Iheanacho'nun transferiyle ilgili somut adımlar atmayı planlıyor.



10 GOLE ETKİ ETTİ
2021 yılında 20 milyon euro maliyeti olan Iheanacho'ya şu anda ise 18 milyon euro değer biçiliyor. Yıldız futbolcu şu andaki kulübü Leicester'da yıllık 4.5 milyon euro kazanıyor. Geride bıraktığımız sezon Leicester'da 28 maçta oynayan golcü isim, 5 gol, 5 asist üretti ve 10 gole katkı yaptı. Manchester City'nin altyapısında yetişen Iheanacho, Leicester'da patlama yapan Jamie Vardy'nin gölgesinde kalmıştı. Beyaz bir sayfa açmak için gün sayan Kelechi Iheanacho'nun kariyerinde ise bugüne kadar oynadığı 279 mücadelede 81 golü ve 45 asisti bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN