Trabzonspor, Rumen 10 numara Florin Tanase ile temasa geçti

Trabzon, Al-Jazira formasını terleten Rumen 10 numara Florin Tanase ile temasa geçti. İşte sizler için derlediğimiz 18 Haziran tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2023 Güncelleme 18 Haziran 2023, 07:01
Trabzonspor, Rumen 10 numara Florin Tanase ile temasa geçti

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bordo-Mavililer, Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken gündeme sürpriz bir isim geldi. Karadeniz Fırtınası'nın BAE'de Al-Jazira forması giyen ofansif orta saha oyuncusu Florin Tanase ile görüşmelere başladığı öğrenildi.

17 KEZ MİLLİ TAKIMDA OYNADI
Romanya Milli Takımı'nda da oynayan 28 yaşındaki oyuncu, bu sezon BAE'de 27 maçta 7 gol, 3 asist kaydetti. 2022 yılından beri Al-Jazira'da forma giyen tecrübeli futbolcu, FC Viitorul ve Steuau Bükreş takımlarında da top koşturdu. Rumen yıldız, milli takımda ise 17 kez görev alırken, 2 kez fileleri havalandırmayı başardı.



ÜMİT MİLLİLER TEK GOLLE GALİP
Ümit Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında Azerbaycan ile karşılaştı. Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan ve A Spor'dan yayınlanan karşılaşmada millilerimiz sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. İlk yarısı golsüz biten mücadelede millilerimize galibiyeti getiren golü 59. dakikada penaltıdan Enis Destan kaydetti. Ayrıca maç öncesi Azerbaycan U21 Milli Takımı İdari Sorumlusu Cihangir Hasanzade'ye, Ümit Milli Takım İdari Sorumlusu Cem Yücel tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Ümit Milli Futbol Takımımız, 20 Haziran Salı günü de Bosna Hersek ile özel maç yapacak.



ZIYECH'TE RAKİP AL NASSR
Futbol kariyerine İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'de devam eden ve Galatasaray'ın da listesinde yer alan Hakim Ziyech'in talipleri artıyor. İtalyan basını, 30 yaşındaki Faslı yıldıza, Cristiano Ronaldo ve Anderson Talisca gibi yıldızların da oynadığı Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'ın talip olduğunu iddia etti. Haberde, "Al Nassr, Chelsea'den Ziyech'i transfer etmek için görüşmelere devam ediyor. Futbolcu için teklif yapıldı" denildi. Hollanda vatandaşlığı da bulunan yıldız futbolcuya 18 milyon euro değer biçiliyor. Chelsea ile 2025'e kadar kontratı bulunan Ziyech, sağ açık, 10 numara ve merkez orta sahada oynayabiliyor.



CİMBOM'A ÇILGIN GELİR
Sezonun şampiyonu G.Saray, Süper Lig'den 130 milyon TL'nin üzerinde bir gelire hak kazandı. Aslan, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırsa oradan da 630 milyon TL'yi kasasına koyacak. 760 milyon TL'ye ulaşacak Cimbom'un, ek kazançlarla birlikte 1 milyar TL gelir elde etmesi bekleniyor.



TAYLAN VE EMRE'DEN VAZGEÇTİK
ANkaragücü Başkanı Faruk Koca, Galatasaray'dan kiraladıkları Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ın geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Daha önce, Cimbom ile iki oyuncunun geleceği için görüşeceklerini ifade eden Koca, "Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ın transferlerinden vazgeçtik" ifadesini kullandı. Başkent ekibinde geride bıraktığımız sezon 32 maçta 3 gol, 4 asist kaydeden Antalyalı'nın Galatasaray ile sözleşmesi 2026'da bitecek. Sarı-Lacivertliler'de 32 karşılaşmada 2 gol, 2 asist üreten Emre Kılınç'ın kontratı ise 2024 yılında sona erecek.



BOEY'A İTALYAN KANCASI
Süper Lig'de sezonu şampiyon bitiren Galatasaray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey, istikrarlı grafiği ile Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı. İngiltere'den Arsenal, Tottenham ve Newcastle United'ın takibe aldığı Boey ile ilgili bir transfer iddiası da İtalya'dan geldi. Tutto Mercato'daki habere göre; Juventus, sağ bek pozisyonunu genç bir isimle güçlendirmeyi hedefliyor. Haberde, Boey'un Juventus'un radarında olduğu ifade edildi. Geride bıraktığımız sezon 33 maça çıkan Boey, 1 gol atarken 4 de asist yaptı. Kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu dile getiren futbolcunun, Aslan ile sözleşmesi 2025 yılında sona erecek. Yönetim, Fransız futbolcunun olası satışından 20-25 milyon euro civarında bir gelir elde etmeyi hedefliyor.

ABOUBAKAR ÇOK GÜÇLÜ BİR OYUNCU
Beşiktaş'ta sezonun son maçında sakatlanan Cenk Tosun, ilginç açıklamalarda bulundu. Tecrübeli golcü, "Aboubakar çok güçlü bir oyuncu. Gol sevinçlerinde çarpışınca 3 gün göğsüm ağrıyor" diye konuştu.

GEDSON İÇİN 20 MİLYON EURO
İtalyan ekibi Lazio, Gedson Fernandes'i transfer etmek için takımın İspanyol yıldızı Luis Alberto'nun ayrılmasını bekliyor. Corriere dello Sport'un haberine göre; Roma Kulübü'nün başkanı Claudio Lotito, Gedson için 20 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Beşiktaş'ın yüzde 50'sine 6 milyon Euro verdiği Gedson, eğer bu rakama satılırsa Kartal, 4 milyon Euro kazanç elde edecek. 24 yaşındaki Portekizli orta saha, geride bıraktığımız sezon Beşiktaş'ta 36 maçta 3 gol atıp, 7 asist yaptı.

YILDIRIM YENİDEN BAŞKAN
Samsunspor Olağan Kongresi'nde Yüksel Yıldırım, yeniden başkanlığa seçildi. Yıldırım'ın iş seyahati nedeniyle katılamadığı seçimin ardından yöneticilerden Arzu Uslu, dernek üyelerine teşekkür etti.

HAMSİK'TEN KLAS ASİST
Son olarak Trabzonspor'da oynayan Slovak yıldız Marek Hamsik, 2-1 kazandıkları İzlanda maçında 1 asist yaptı. Hamsik'in asistinde golü ise yine eski bir Trabzonsporlu Kucka kaydetti.

FELİPE SCOLARİ MİNEİRO'DA
Brezilya Ligi ekibi Atletico Mineiro'da teknik direktörlüğe Luiz Felipe Scolari getirildi. 74 yaşındaki Brezilyalı ünlü teknik adam Scolari ile Aralık 2024'e kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.

ULUSLAR LİGİ'NDE DEV FİNAL
UEFA Uluslar Ligi finalinde bugün Hırvatistan ile İspanya karşılaşacak. Hollanda'da 21.45'te başlayacak maçı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Üçüncülük maçında ise Hollanda ile İtalya 16.00'da karşılaşacak.

OTYAKMAZ GÜVEN TAZELEDİ
Sivasspor'un olağan genel kurul toplantısında tek aday olarak seçime giren Mecnun Otyakmaz, yeniden başkan seçildi. Otyakmaz, "Büyük işlere imza atacağımızdan şüphem yok" diye konuştu.

PERİLER'İN RAKİBİ SLOVAKYA
Milli Kadın Basketbol Takımımız 2023 Avrupa Şampiyonası D Grubu 3. maçında bugün Slovakya ile karşılaşacak. Slovenya'daki mücadele 21.45'te başlayacak. Milliler, son maçta Macaristan'ı 69-68 mağlup etmişti.

KANADA'DA ZORLU YARIŞ
F1'de sezonun 9. yarışına, Kanada ev sahipliği yapacak. Bugünkü zorlu yarış saat 21.00'de başlayacak. Şu ana kadar Red Bull'dan Verstappen 5, Sergio Perez ise 2 kez podyumun zirvesine çıktı.

G.SARAY MERT TRANSFERİNDE ÖNDE
İtalya'dan Footballnews, Sassuolo'da oynayan defans oyuncusu Mert Müldür'ün transferinde Galatasaray'ın bir adım önde olduğunu iddia etti. Haberde, Kaan Ayhan transferinde iki kulübün iyi ilişkiler kurduğu hatırlatıldı. 4 milyon euro değeri olan 24 yaşındaki stoperin kontratı 2024 yılında bitecek.

MİHA ZAJC FENER'DEN SON KEZ SÜRE İSTEDİ!
İç transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Sloven yıldızı Miha Zajc'la sözleşme uzatma görüşmelerine start vermişti. Tecrübeli futbolcu Sarı- Lacivertli yönetimden süre istedi. Yetkililer, 28 yaşındaki oyuncu ve temsilcisiyle görüşmelere geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Slovenya Milli Takımı'nın kampında bulunan Miha Zajc'ın, milli maçların ardından Fenerbahçe Yönetimi'ne geleceğiyle ilgili kararını bildireceği öğrenildi. Arao, Crespo, İsmail, Mert Hakan ile forma rekabeti içerisinde olan Zajc, toplam 34 maçta 5 gol attı, 4 de asist üretti.

DZEKO'NUN MENAJERİ BUGÜN ISTANBUL'DA
Fenerbahçe İtalya Serie A ekiplerinden İnter'in yıldız golcüsü Edin Dzeko'yu gündemine almış ve menajeriyle İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirmişti. Fenerbahçe'nin bu transferi bitirmek için somut adımlar atmaya karar verdiği öğrenildi. Dzeko'nun menajeri sözleşme detaylarını görüşmek için bugün İstanbul'da olacak. 37 yaşındaki golcünün menajeri olan Alessandro Lucci ile detaylı bir görüşme yapılacağı öne sürüldü. Avrupa çapında tanınan deneyimli futbolcu geçen sezon forma giydiği 52 karşılaşmada 14 gol atarken, 5 de asistlik katkı sağladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN