Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe şampiyonluğa hasret kaldı! 78 transfer, 127 milyon € harcanan para ve hüsran...

Ali Koç en az 5 yıl Fenerbahçe başkanlığı yapan isimler arasında futbolda hiç kupa kazanamayan ilk kişi olarak tarihe geçti. Her sezon yıldız isimler transfer etmesine rağmen sonuç değişmedi. Süper Lig şampiyonluğunu yine elde edemedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2023 Güncelleme 01 Haziran 2023, 09:49
Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe şampiyonluğa hasret kaldı! 78 transfer, 127 milyon € harcanan para ve hüsran...

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de son olarak 2013-2014 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe, 9 yıldır bu kupaya hasret...

Sarı- Lacivertliler son 5 sezonda Ali Koç yönetiminde büyük yatırımlar yapmasına rağmen taraftarını hep hayal kırıklığına uğrattı. Son 5 sezonda 78 transfer yapan Fenerbahçe, 127 milyon euro harcadı. 7 hoca ile çalıştı. Ancak yine özlem duyduğu şampiyonluğa ulaşamadı.

Bu sezona da büyük umutlarla başlayan ve yıldız isimleri kadrosuna katan Sarı-Lacivertliler, Süper Lig şampiyonluğunu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Fenerbahçe'nin 19, Galatasaray'ın ise 23 şampiyonluğu bulunuyor. Ali Koç, en az 5 yıl Fenerbahçe başkanlığı yapan isimler arasında futbolda hiç kupa kazanamayan ilk isim olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe, son kupasını kazandığından beri (2014 Süper Kupa) Türkiye'deki 3 organizasyonda 25 kupayı başka takım oyuncularının kollarında havaya kalkarken gördü. Bu süreçte Galatasaray 10, Beşiktaş 5, Trabzonspor 4, Konyaspor ve Akhisarspor 2'şer, Başakşehir ve Sivasspor 1'er kez kupa kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN