Beşiktaş'ta 177 Milyonluk hayal kırıklığı: Güneş Muleka’yı hedef gösterdi!

Büyük umutlarla transfer edildi. bekleneni veremedi. Bonservisine 3.35 milyon euro ödenen ve 5 yıl için 5 milyon euro maaş verilen Kongolu forvet performansıyla çok büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Beşiktaş teknik direktörü Güneş, Trabzonspor ile oynanan derbi sonrası Muleka’yı hedef gösterdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2023 Güncelleme 18 Nisan 2023, 06:56
Beşiktaş’ta 177 Milyonluk hayal kırıklığı: Güneş Muleka’yı hedef gösterdi!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta Jackson Muleka performansıyla düşündürüyor. Kasımpaşa'da gösterdiği performans sonrasında Siyah-Beyazlılar'a transfer olan genç yıldızdan beklenti oldukça büyüktü.

Ancak 23 yaşındaki yıldız, transfer olduğundan beri bir türlü istenileni veremedi.

Trabzonspor maçının 68. dakikasında oyuna dahil olan Kongolu forvet, kötü bir performans sergiledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçtan sonra Muleka'yı eleştirdi. Kara Kartal, Temmuz ayında Muleka'yı Belçika temsilcisi Standart Liege'den 3.35 milyon euro karşılığında transfer etti. Beşiktaş, yıldız futbolcuya 5 yıl için 5 milyon euro verdi.

Jackson Muleka'nın toplam maliyeti ise 8.35 milyon euroyu buldu. Beşiktaş'ın 177 milyon lira harcadığı Muleka'dan henüz verim alamaması teknik heyet kadar taraftarları da üzüyor.

Bu sezon 24 lig maçında forma giyen yıldız futbolcu, 4 gol atarken 1 kez de asist yaptı.

Sadece 3 maçta 90 dakika sahada kaldı. Muleka'nın Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2027 yılında sona eriyor. Beşiktaşlı futbolcu 15 kez de Kongo Milli Takımı'nın formasını giydi.



MASUAKU'NUN TAPUSU ALINDI
Beşiktaş, Arthur Masuaku'nun bonservisinin 2 milyon euro karşılığında alındığını ve oyuncuyla 2023/24 sezonu itibarıyla geçerli olacak şekilde 2+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Açıklamada, "West Ham United FC Kulübü'nden 2022-2023 sezonu 1. transfer tescil döneminde bir yıllığına geçici transferi gerçekleşmiş olan profesyonel futbolcu Fuka- Arthur Masuaku Kawela'nın transfer hakları, kulübümüz tarafından 2.000.000Euro karşılığında satın alınmıştır. Oyuncu ile 2023-2024 sezonundan itibaren 2+1 yıl üzerinden anlaşmaya varılmıştır" denildi.



5 MAÇLIK SERİDE FREN YAPIYOR!
Şenol Güneş yönetiminde bu sezon 2 kez galibiyet serisi yakaladı. İki seride de 5 maç kazanan Kartal, ilkinde Karagümrük, ikincisinde ise Trabzonspor'la berabere kalarak fren yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN