Fransa Futbol Federasyonu’nun oruçlu futbolcular için aldığı yaptırıma tepki sürüyor

Nantes’ın hocası Kombouare, oruç tuttuğu için oyuncusu Jaouen Hadjam’ı kadro dışı bıraktı . PSG taraftarı açtığı pankartla federasyonu hedef aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2023 Güncelleme 05 Nisan 2023, 06:57
Fransa Futbol Federasyonu’nun oruçlu futbolcular için aldığı yaptırıma tepki sürüyor

İÇİNDEKİLER

Fransa'da oruç tartışması... Fransa Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde aldığı kararla Müslüman futbolcuların oruçlarını açması için maçlara ara verilmesini yasaklamıştı. Bu yasak çok konuşuldu. PSG taraftarları ise Fransa Futbol Federasyonu'nun almış olduğu karara pankartla tepki gösterdi. PSG tribün grubu Ultras, açtıkları, "Bir hurma ve bir bardak su; işte Fransa Futbol Federasyonunun kabusu" pankartıyla karara tepki gösterdiler. Fransa Ligi takımlarından Nantes'ta yaşanan olay ise sosyal medyada çok tartışıldı.



KOMBOUARE'YE TEPKİ
Nantes Teknik Direktörü Antoine Kombouare, defans oyuncusu Jaouen HadjamReims maçında oruç tuttuğu için oynatmadı. Kombouare, oyuncusunun orucunu bozması için baskı yaptı ancak Hadjam bunu kabul etmeyince kadro dışı kaldı. Çok sayıda Müslüman futbolcunun forma giydiği Fransa'da alınan bu karar büyük tepki çekti. Bilindiği üzere daha önce Premier Lig'de, Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için maç oynanırken kısa bir süreliğine oyunun durdurulacağı açıklanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN