Lider G.Saray ölüp ölüp dirildiği maçta Adana Demir'i devirdi

İlk yarıda Adana Demir’in Emre Akbaba ve Onyekuru ile 2 topu direkten döndü. Cimbom 85’ten sonra hayat buldu 86’da Midtsjö’nun golüyle öne geçen G.Saray, 90+8’de Zaniolo ile fişi çekti . Maç fazlasıyla F.Bahçe ile farkı 9 puana çıkar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2023 Güncelleme 02 Nisan 2023, 06:59
Lider G.Saray ölüp ölüp dirildiği maçta Adana Demir’i devirdi

İÇİNDEKİLER

G.Saray Adana Demirspor'u evinde 2-0 yenerek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. G.Saray ilk yarıda hücumda etkisiz kaldı. Adana Demirpor kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. 15'te Adana Demirsporlu Emre Akbaba'nın şutunda, top yakın direğe de çarparak auta gitti.



ONYEKURU'NUN ŞUTU DİREKTE
44'te konuk ekip bir kez daha gole çok yaklaştı. Onyekuru ceza sahası içine girdikten sonra sert vurdu. Top yan direğe çarparak dışarı çıktı. İlk yarı golsüz beraberlikle sonuçlandı.



NELSSON ÇİZGİDEN ÇIKARDI
68'de Stambouli'nin ortasında Ndiaye kafayı vurdu. Muslera'yı geçen topu Nelsson çizgiden çıkardı... 79'da Rashica'nın yaklaşık 25 metreden sert şutu az farkla dışarı çıktı.



MUHTEŞEM BİR GOLE İMZA ATTI
86'da G.Saray'ın Norveçli yıldızı Midtsjö klas bir vuruşla tabelayı değiştirdi: 1-0. 90+6'da Yunus ceza sahası içinde düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Zaniolo gole çevirdi.



MAURO ICARDI ORTADA YOKTU!
Cimbom'un Arjantinli yıldızı Mauro İcardi, Adana Demirspor maçında yokları oynadı. Sarı-Kırmızılılar'ın yıldızı pozisyon bulmakta zorlandı. Okan Buruk da onu oyundan aldı.



ÇOK GÜZEL BİR GOL ATTIK KAZANDIK MUTLUYUZ
Galatasaray'ın yıldız stoperi Victor Nelsson, güçlü bir takımı yendiklerini ifade etti. Danimarkalı stoper, "Zorlu bir maçtı. Adana iyi takımlardan, ligin üst sıralarında olan takımlardan bir tanesi. Kanatları, santrforları çok iyi oyuncular, zorladılar bizi" dedi.



ZORLANDIK AMA YENDİK
Nelsson şöyle bitirdi: Çok iyi bir gol geldi Fredrik'ten. Takım olarak iyi hissediyoruz, mutluyuz. Kontrada Akintola ve Henry gibi hızlı ve kaliteli oyunculara sahipler. Zorlandık ama yendik.



2 YIL SONRA GOLLE TANIŞTI!
G.Saray'ın orta sahadaki yıldızlarından Fredrik Midtsjö, uzun süren sakatlığının ardından sahalara dönüş yaptı. Tecrübeli futbolcu, Adana Demirspor maçında attığı golle şampiyonluk yarışında takımına önemli bir 3 puan kazandırdı. Midtsjö, 2021 yılının Ocak ayından (AZ formasıyla) bu yana ilk lig golünü Adana Demirspor ağlarına gönderdi.



TRİBÜNLER DOLDU
G.Saray'da taraftarlar, Konyaspor yenilgisi sonrası takımına desteğini esirgemedi. Adana Demir maçında 44 bin 782 taraftar takımına destek verdi.



AKBABA'DA KIRMIZI İSYANI
Emre Akbaba, maçın 37. dakikasında Dries Mertens'in topuğuna bastı. Tribünler bu pozisyona isyan etti. Ortam gerilirken, hakem Ali Şansalan ise Akbaba'ya sarı kart gösterdi. Maç sonrası ise hem Okan Buruk hem de Erden Timur pozisyona ağır tepki gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN