Depremin acısı 85 milyonu kenetledi... Trabzon-Basel maçında bütün renkler birleşti

Akyazı’da yaşananlar Türk futbol tarihine geçti... Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, Bursalısı ellerinde Ay-Yıldızlı bayraklarla Trabzonspor’u destekledi... Tüm Türkiye’nin duasını arkasına alan Fırtına rakibini Larsen’le devirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2023 Güncelleme 17 Şubat 2023, 07:01
Depremin acısı 85 milyonu kenetledi... Trabzon-Basel maçında bütün renkler birleşti

İÇİNDEKİLER

Türkiye 6 Şubat'ta büyük bir felaket yaşadı... Ülke olarak büyük acı çekiyoruz. Acı çektiğimiz bu günlerde her alanda olduğu gibi futbolda da büyük bir kenetlenme yaşıyoruz. Tüm kulüplerimiz adeta tek yürek oldu. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu hep birlikte hareket etti. 4 büyük kulübümüz başta olmak üzere tüm kulüplerimiz depremzedeler için seferber oldu. Trabzonspor'un dün Basel ile oynadığı UEFA Konferans Ligi play-off turunda da tarihi görüntüler vardı.



RÖVANŞ MAÇI 23 ŞUBAT'TA
F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Malatyaspor ve daha bir çok takımın taraftarları formalarıyla Akyazı'daki maçı izledi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 13 kulüp başkanı maçı beraber takip etti. Dakikalar depremden etkilenen 11 ilimizin plakasını gösterdiğinde taraftarlar, "Burada" diye bağırdı. Trabzonspor, Basel'i Larsen'in golüyle 1-0 yendi. Rövanş maçı 23 Şubat'ta İsviçre'de oynanacak.



HAYATIMIN EN ZOR MAÇIYDI
Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır, "Depremin acısı çok büyük. İlk günler uyuyamadık. Oradaki insanların yaralarını sarmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Unutulacak bir şey değil. Hayatımın en zor maçlarından birini oynadım. Milletimizin başı sağ olsun. Zorunluluktan bir maçtı" dedi.



TÜRKİYE'NİN GOLÜ
Trabzonspor Larsen'in attığı golden sonra sosyal medya hesabından "Türkiye'nin golü" paylaşımı yaptı. Gol sonrası futbolcular Türk bayrağı açtı.



FORTU NA İLE YARDIM MAÇI
Trabzonspor depremzedelere destek olmak amacıyla Alman ekibi Fortuna Düsseldorf ile hazırlık maçı yapacak. Tarihi sonradan açıklanacak ve Almanya'da oynanacak maçta 50 milyon liralık gelir bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN