Pele ÖLDÜ MÜ? Brezilyalı futbolcu Pele neden öldü, hastalığı neydi? Pele kimdir, kaç yaşındaydı? Kariyeri hakkında detaylar

Son dakika haberine göre, hastanede tedavi altında olan futbol efsanesi Pele, tedabi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Pele ÖLDÜ MÜ? Brezilyalı futbolcu Pele neden öldü, hastalığı neydi? İşte tüm detaylar haberimizde!

Giriş Tarihi 29 Aralık 2022, 21:59 Güncelleme 30 Aralık 2022, 10:44
Pele ÖLDÜ MÜ? Brezilyalı futbolcu Pele neden öldü, hastalığı neydi? Pele kimdir, kaç yaşındaydı? Kariyeri hakkında detaylar

İÇİNDEKİLER

Uzun süredir kemoterapi gören 82 yaşındaki Pele, hayatını kaybetti. Pele'nin, 29 Kasım'da kemoterapi uygulanması için hastaneye kaldırıldığı, solunum yolu enfeksiyonunun tespit edildiği ve sağlık durumunun genel anlamda ilerleme kaydederek stabil olduğu açıklanmıştı.

TÜM VÜCUDUNA YAYILDI
Bir yıldan uzun süredir kemoterapi gören 82 yaşındaki Pele'nin vücudundaki kanserin bu yılın başlarında akciğer, karaciğer ve bağırsaklarına yayıldığı tespit edilmişti.

Sao Paulo kentindeki Albert Einstein Hastanesinde tedavisine devam edilen ve kızları Flavia ile Kely Nascimento'nun refakat ettiği 82 yaşındaki Pele'yi, Brezilya Serie B takımlarından Londrina'yı çalıştıran oğlu Edinho da Noel'i birlikte kutlamak amacıyla ziyaret etmişti.

Sosyal medya hesabından babasıyla fotoğrafını paylaşan Edinho, "Babam... Bütün direncim senin olsun." ifadelerini kullanmıştı...

Pele kimdir?

Edson Arantes do Nascimento, veya bilinen adıyla Pelé, forvet pozisyonunda oynamış Brezilyalı eski bir futbolcudur. 1956'dan emekli olduğu 1977'e kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları'nda yer almaktadır.