İnancın zaferi! Tarih yazan Fas, maçtan önce Fatiha okuyor... Galibiyet sonrası zafer secdesi yapıyor

Kadro değeri 241 milyon Euro olan Fas, Dünya Kupası F Grubu’nda 555 milyonluk Belçika ve 377 milyonluk Hırvatistan’ı geçerek zirvede yer aldı. Afrika’nın Aslanları, son 16 turunda 877 milyon Euro’luk İspanya’yı, son 8’de ise 865 milyonluk Ronaldolu Portekiz’i evine yolladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2022 Güncelleme 12 Aralık 2022, 06:58
İnancın zaferi! Tarih yazan Fas, maçtan önce Fatiha okuyor... Galibiyet sonrası zafer secdesi yapıyor

İÇİNDEKİLER

Fas Milli Takımı Dünya Kupası'nda tarih yazıyor. Çeyrek finalde Portekiz'i eleyen Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi oldu. Dünya Kupası'nda F Grubu'nda yer alan Afrika'nın Aslanları, Kanada ve Belçika'yı yendikten sonra Hırvatistan ile berabere kalıp grubu lider tamamladı. Kadro değeri 241 milyon Euro olan Fas, 555 milyon Euro'luk Belçika ve 377 milyon Euro'luk Hırvatistan'ı geride bıraktı. Son 16 turunda ise kadro değeri 877 milyon Euro olan İspanya'yı penaltı atışı sonucunda evine yolladı. İspanya maçında penaltılar öncesi tüm takımın Fatiha Suresi'ni okuması ise dikkatlerden kaçmadı. Boğalar'ı mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fas Milli Takımı Fatiha Suresi okuduktan sonra, zaferi secde ile kutladı. Peri Masalı, Portekiz maçında da devam etti. Fas, çeyrek final maçını tek golle kazandı. 865 milyon Euro'luk oyuncu değerine sahip olan Ronaldo'lu Portekiz de saf dışı kaldı. Fas, oynadığı 5 maçta seri penaltı atışları dışında sadece 1 tane gol yedi.



SOFIANE BOUFAL ANNESİYLE KUTLADI
Fas Milli Takımı, Dünya Kupası'nda Portekiz'i yenerek adını yarı finale yazdırdı. Fas'ın yıldızlarından Boufal maçtan sonra zaferi annesiyle kutladı. İkilinin dansı sosyal medyada da gündem oldu. Takımın yıldızlarından Hakimi de galibiyetlerden sonra sevincini annesiyle paylaşıyor.



HAFIZALARA KAZINDI!
Dünya Kupası'nda favorilerden İspanya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fas Milli Takımı oyuncularının, penaltı atışları öncesi Fatiha Suresi okuması çok konuşuldu. Faslı futbolcular, galibiyet sonrasında ise zaferlerini secde ile kutladı.



KATAR'DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Fas Milli Takımı'nı Katar'da çok sayıda taraftar destekliyor. Taraftarların tek isteği yarı finale çıktıkları şampiyonada favorilerden Fransa'yı da eleyerek mutlu sona ulaşmak. Fas'ın galibiyeti sonrası taraftarlar İstanbul'da da kutlama yaptı.



Portekiz galibiyeti sonrasında Faslı taraftarlar büyük bir sevinç yaşadılar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN