İşte Milli stoper Cenk Özkacar'ın maliyeti!

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Victor Nelsson'un takımdan ayrılması ihtimaline karşılık B planını yaparken, gündeme son gelen isim milli stoper Cenk Özkacar oldu. Bonservisi Fransız ekibi Lyon'da olan ve kariyerine şu anda İspanyol temsilcisi Valencia'da devam eden futbolcunun maliyeti ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2022, 13:59 Güncelleme 27 Kasım 2022, 13:59
İşte Milli stoper Cenk Özkacar’ın maliyeti!

İÇİNDEKİLER

Lyon ile Valencia arasındaki sözleşmenin detaylarına TAKVİM ulaştı. Buna göre; sezon sonuna kadar Valencia'da kiralık oynayacak futbolcunun zorunlu bir satın alma opsiyonu bulunmuyor. Yani; Valencia eğer istemezse Cenk Özkacar ile yeni bir kontrat imzalamayacak.

BONSERVİS BEDELİ 5 MİLYON EURO
Teknik direktör Gennaro Gattuso'ya olan hayranlığı ile bilinen Cenk Özkacar'ın bonservis bedeli ise Lyon tarafından 5 milyon euro olarak belirlendi. Futbolcunun önceliği Avrupa'da kariyerine devam edebilmek. Cenk Özkacar'ın transfer haberlerine değil futboluna odaklandığı öğrenildi.

UZUN VADELİ PLANI AVRUPA'DA KALMAK
Stefan Kuntz tarafından A Milli Takım kadrosuna da davet edilen Cenk Özkacar, önümüzdeki 6 ay içinde Valencia'da daha fazla şans bulmak istiyor. Futbolcu, şu anda İspanya'da olmaktan mutlu. Cenk Özkacar, karşılıklı bir memnuniyet söz konusu olursa 4 yıllık bir kontrata dahi sıcak bakıyor. Henüz sözleşme konusunda somut bir görüşme yapılmadı. Dolayısıyla sürecin ucu açık görünüyor.

KİRALIK OPSİYONU MASADA
Galatasaray, Cenk Özkacar ile ilgili süreci yakından takip edecek. Şayet Victor Nelsson'un satışı gerçekleşirse Galatasaray, listesinde yer alan Cenk Özkacar'ı transfer edebilir. Cenk'in uzun vadeli planında Avrupa'da yer almak olsa da şartlara göre Türkiye'den bir takıma kiralık gitmeye oyuncu yeşil ışık yakıyor. Oyuncu düzenli oynamak istiyor.

"FIRSATI VARSA, AVRUPA'DA KALMALI"
Cenk Özkacar'ın Altay'da parladığı dönemlerde düzenli forma giymesine yardımcı olan teknik direktör Ali Tandoğan konuyla yaptığı açıklamada, "11'de forma giymeyi hak ediyordu. Cenk Özkacar, iyi bir futbolcu. Avrupa'da kalması bence onun adına daha iyi olur. Fırsatı varsa bence Türkiye'de değil kariyerine Avrupa'da devam etsin" ifadelerini kullandı.

CENK ÖZKACAR'IN BU SEZONKİ PERFORMANSI
A Milli Takım forması ile İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık maçlarında forma şansı bulan Cenk Özkacar, bu sezon Valencia'da 3 maçta 237 dakika görev yaptı. 22 yaşındaki stoper, La Liga ekibi Valencia'dan önce Leuven, Lyon, Altay ve Karacabey Belediyespor takımlarında görev yapmıştı. Cenk'in Lyon ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.