Portekiz-Gana: 3-2 | Cristiano Ronaldo tarihe geçti

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, H Grubu'nda yer alan Portekiz ve Gana takımları Doha'daki 974 Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılamayı Portekiz 3-2 kazandı. Portekiz'in ilk golünü ağlara gönderen Cristiano Ronaldo, 5 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2022, 19:50 Güncelleme 24 Kasım 2022, 21:38
Portekiz-Gana: 3-2 | Cristiano Ronaldo tarihe geçti

İÇİNDEKİLER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası heyecanı son sürat devam ediyor. H Grubu'nda günün ikinci maçı, Portekiz ile Gana arasında oynandı.

CRISTIANO RONALDO TARİHE GEÇTİ
Turnuvanın favorilerinden gösterilen Portekiz, Gana karşısında net bir galibiyet alarak Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşük tempoda oynanırken, ikinci yarıda goller art arda geldi.

Portekiz'in 37 yaşındaki efsanesi Cristiano Ronaldo, 64. dakikada attığı penaltı golüyle hem takımını ateşledi hem de Dünya Kupaları tarihinde bir ilki başardı.

Ronaldo, 5 farklı Dünya Kupası'nda da gol atan ilk futbolcu oldu. Efsane isim, 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022 yıllarında düzenlenen Dünya Kupası turnuvalarında gol atmayı başardı.

Gana'da Ronaldo'nun golüne eski Fenerbahçeli Andre Ayew, 73. dakikada skora denge getiren golü kaydetti.

Gana'nın beraberlik sevinci ise oldukça kısa sürdü. Portekiz'de Joao Felix, 78. dakikada attığı golle ülkesini tekrar öne geçirdi.

Portekiz'in maçtaki son golü ise Milan forması giyen Rafael Leao'dan geldi. Portekizli yıldız, 77'de oyuna girdiği maçta, 80. dakikada ağları havalandırdı.

Maçtan kopmayan Gana, 89. dakikada Bukari'nin golüyle skoru 3-2 yaptı ve farkı tekrar 1'e indirdi. Ancak karşılaşmanın kalanında daha fazla gol olmadı ve maç 3-2 Portekiz'in üstünlüğüyle sona erdi.

PORTEKİZ - GANA MAÇI İLK 11'LER
Portekiz:
Diogo Costa, Cancelo, Danilo, Ruben Dias, Guerreiro, Neves, Bruno Fernandes, Bernardo, Otavio, Felix, Cristiano Ronaldo

Gana: Ati Zigi, Seidu, Djiku, Salisu, Amartey, Rahman, Partey, Abdul Samed; Kudus, Inaki Williams, Andre Ayew

GRUBUN İLK MAÇINDA GOL SESİ SESİ ÇIKMADI
H Grubu'nun ilk maçında Uruguay ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Karşılaşmada iki taraf da gol atma başarısı gösteremeyince mücadele 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN