A Milliler 21 yıl sonra Gaziantep'te | Çekya'yı rahat geçtik: 2-1

A Milli Futbol Takımı, özel maçta Çekya ile karşı karşıya geldi. Kalyon Stadı'nda oynanan mücadele ile birlikte Milliler tarihindeki 612. müsabakaya çıkmış oldu. Milli Takım sahadan Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-1 galip ayrıldı. Öte yandan Cüneyt Çakır da UEFA'dan alınan özel izinle bu maçta 'jübile' dedi.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2022, 17:51 Güncelleme 19 Kasım 2022, 22:13
A Milliler 21 yıl sonra Gaziantep’te | Çekya’yı rahat geçtik: 2-1

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımı, özel maçta bu akşam Çekya'yı ağırladı. Gaziantep'teki Kalyon Stadı'nda oynanan mücadeleden A Milliler galibiyetle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada rakip ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Doğukan'ın yerden şutu az farkla auta çıktı.

12. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası içi sol çaprazından yerden kaleye vuruşunu kaleci Pavlenka güçlükle kornere çeldi.

14. dakikada sağ kanatta Eren'in kale önüne yerden ortasında altıpas içerisinde Enes Ünal topa dokunamadı.

16. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta top direğin yanından az farkla auta çıktı.

31. dakikada Cengiz'in savunma arkasına pasında topla buluşan Enes'in uzak köşeye sert şutu ağlarla buluştu. 1-0

33. dakikada Hakan'ın uzun pasıyla topla buluşan Cengiz'in rakibini çalımladıktan sonra kaleye gönderdiği sert şutu kaleci güçlükle çeldi.

36. dakikada sol çaprazda topla buluşan Mateju'nun kaleye sert şutunu Doğan Alemdar iki hamlede kontrol etti.

56. dakikada Cerny'in ceza sahası dışından sert şutu altıpas içinde sektikten sonra Doğan elinden kaçırınca ağlarla buluştu. 1-1

66. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Cenk Özkaçar'ın yerden sert şutunu kaleci Koubek güçlükle kornere çeldi.

67. dakikada Doğukan'ın sol çaprazından ceza sahasına girer girmez yaptığı sert vuruşu kaleci Koubek kornere çeldi.

70. dakikada Cengiz Ünder'in pasıyla ceza sahasına giren Hakan Çalhanoğlu'nun çok dar açıdan sert şutu filelerle buluştu. 2-1

73. dakikada Cengiz'in ceza sahası uzak köşesine yerden gönderdiği tehlikeli topa Cenk Tosun dokunamadı.

90. dakikada maçın hakemi İskoç William Collum son düdüğü çaldı.



TÜRKİYE - ÇEKYA 11'LER

Türkiye: Doğan Alemdar, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Samet Akaydin, Onur Bulut, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Eren Elmalı, Cengiz Ünder, Doğukan Sinik, Enes Ünal

Çekya: Pavlenka, Coufal, Zima, Brabec, Mateju, Soucek, Kral, Cerny, Barak, Zmrhal, Pekhart

Karşılaşmanın hakemi İskoçya Futbol Federasyonundan hakem William Collum... Mücadelenin yardımcı hakemlikleri ise David McGeachie ve Francis Connor, dördüncü hakem de Halil Umut Meler.



612. MÜSABAKA!
Çekya ile özel maçta karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 612. müsabakaya çıkmış oldu.

Ay yıldızlılar, 99 yıllık tarihinde 333'ü resmi, 278'i özel, toplam 611 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 235 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşadı.

Milli takım, 261'i deplasmanda, 267'si evinde, 83'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, hükmen galibiyetten 3'ü olmak üzere toplam 830 gol attı, kalesinde 874 gol gördü.

Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 611 karşılaşmanın 528'ini Avrupa, 33'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.



Milliler, 611 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.



ALMAN TEKNİK ADAM STEFAN KUNTZ İLE 14. MAÇ
Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 14. maçını Çekya karşısında oynayacak.

Milli takım, Kuntz ile çıktığı 13 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 34 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gördü.

ÇEKYA İLE 11. RANDEVU
Türkiye, Çekya ile tarihinde 11. kez karşı karşıya gelecek.

Çekoslavakya'nın dağılmasının ardından Çekya ile ilk kez 1994'te özel maçta karşılaşan Türkiye, 4'ü resmi, 6'sı özel olmak üzere toplam 10 kez mücadele etti.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Rakip filelere 13 gol gönderen A Milli Takım, kalesindeki 20 gole engel olamadı.Türkiye, son 2 maçta Çekya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup etti.

Ay-yıldızlı ekip ayrıca, Çekoslavakya döneminde yaptığı 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar, attığı 5 gole karşılık 24 gol yedi.



21 YIL SONRA GAZİANTEP'TE
A Milli Futbol Takımı, 21 yıl aradan sonra Gaziantep'te maça çıkacak.

Gaziantep'te son olarak 25 Nisan 2001'de yapılan özel maçta Arnavutluk'u konuk eden ay-yıldızlılar, 21 yıl aradan sonra Çekya ile karşılaşacak.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda yapılan Arnavutluk müsabakasını milliler 2-0 kaybetmişti.



CÜNEYT ÇAKIR'A VEDA
Türkiye Futbol Federasyonu, hakem Cüneyt Çakır için jübile organizasyonu düzenleyecek.

Türkiye'nin uluslararası alandaki en başarılı hakemi olarak dikkat çeken ve sezon başında kariyerini noktalayan Çakır, UEFA'dan alınan özel izinle Çekya müsabakasının ilk 5 dakikasını yönetecek.