Galatasaray'da Mostafa Mohamed’in parasıyla Milot Rashica alınacak

Galatasaray sezon başında Nantes’a kiraladığı Mostafa Mohamed’i bonservisiyle satacak. Mısırlı golcüden gelen parayla ise Kosovalı kanat oyuncusu Rashica alınacak. Sarı-kırmızılılar, kasım ayında yapılacak Dünya Kupası arasında iki takımla masaya oturacak.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2022, 12:33 Güncelleme 06 Kasım 2022, 12:39
Galatasaray’da Mostafa Mohamed’in parasıyla Milot Rashica alınacak

İÇİNDEKİLER

Sarı-kırmızılılarda Milot Rashica'nın performansı yüzleri güldürüyor… Transfer sezonunun son günü Norwich City'den kiralanan 26 yaşındaki kanat oyuncusu beklentileri karşıladı. Son maçlarda formayı kapan Rashica, kupadaki Kastamonuspor ve ligdeki Alanyaspor, Karagümrük ve Beşiktaş maçlarına ilk 11'de başladı.

Kosovalı futbolcu, Kastamonuspor'a karşı 2 gol atarken, Karagümrük maçında 1 asist yapmıştı. Beşiktaş derbisinde 90 dakika sahada kalan Rashica, performansıyla bir kez daha parmak ısırttı…

Rashica, derbide 20 pas atarken, yüzde 80 isabetle oynadı. Girdiği 8 ikili mücadelenin 5'inden galip gelen Rashica, 1 kez daha hava topu kazandı. 1'i isabetli, 2'si isabetsiz 3 kez şut çeken Rashica, Icardi'nin attığı ilk gol öncesi Barış Alper'e harika bir orta açtı…

Rashica, attığı çalımlar ve hızlı deparlar ile bir kanat oyuncusundan beklenen neredeyse tüm görevleri Beşiktaş derbisinde eksiksiz şekilde yerine getirmeyi başardı.

Rashica'nın performansından çok memnun olan sarı-kırmızılı yönetim ve teknik heyet, futbolcunun bonservisini almak için harekete geçiyor. Kurmaylar, kasım ayında düzenlenecek Dünya Kupası organizasyonunu fırsat bilerek Norwich City ile görüşecek.

Yönetimin, transferi için öncelik verdiği isimler arasında yer alan Rashica için bonservis pazarlığı yapılacak. 2015'te ülkesinin Vushtrria takımından Hollanda ekibi Vitesse'ye 300 bin Euro'ya giden Rashica, Ocak 2018'de Alman Werder Bremen'in yolunu tam 8 milyon Euro karşılığında tutmuştu. Rashica, burada geçirdiği 2.5 başarılı yılın ardından 2021'de İngiliz temsilcisi Norwich'e 11 milyon Euro'ya gitti. 1 yıl sonra ise Galatasaray'a kiralandı.

Geçen sezon Premier Lig'den düşen Norwich, şu anda Championship'te 4. sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, Norwich'in Premier Lig'e çıkmadan kapısını çalarak Rashica için fazla para ödemekten kaçmak istiyor.

Cimbom'un Rashica'nın bonservisini de Mısırlı golcü Mostafa Mohamed'den gelecek parayla ödeyecek. Sezon başında sadece 250 bin Euro'ya Nantes'a kiralanan Mostafa, 5 milyon 750 bin Euro karşılığında Fransız ekibine satılacak. 25 yaşındaki oyuncu için Nantes ile görüşecek Cimbom, "Oyuncuyu devre arasında almayı düşünür müsünüz?" teklifini iletecek. Eğer bu öneri kabul görürse Cimbom, aldığı parayı Rashica'ya yatıracak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN