Norveçli golcü John Carew, mal varlıklarını bildirmediği gerekçesiyle hapis cezasıyla karşı karşıya

Beşiktaş formasını 2004-2005 sezonunda terleten Norveçli golcü John Carew, yurt dışındaki mal varlıklarını Norveç vergi dairesine bildirmediği için ceza alacak.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2022, 22:18 Güncelleme 27 Ekim 2022, 22:18
Norveçli golcü John Carew, mal varlıklarını bildirmediği gerekçesiyle hapis cezasıyla karşı karşıya

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş formasını 2004-2005 sezonunda terleten Norveçli golcü John Carew'in başı belada… 2012 yılında futbola veda eden ve şu anda 43 yaşında olan eski golcünün yurt dışındaki mal varlıklarını Norveç vergi dairesine bildirmediği için ceza alacak.

Carew, Oslo Bölge Mahkemesi'ndeki davasında savcılık tarafından ceza talep edilmesinin ardından, vergi kaçakçılığı suçları iddiasıyla iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.



Eski forvet ayrıca hapis cezasının yanı sıra 45 bin 353 pound (540 bin Norveç kronu) gibi ağır bir para cezasına çarptırılabilir.

Carew, daha önce Norveç vergi dairesi tarafından getirilen dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmişti. Savcılık, yetkililere verilen bilgileri düzeltmesi için Carew'in birçok fırsatı olduğunu söyledi ancak eski golcü bunu yapmamayı tercih etti.

"BENİ KUKLA GİBİ KONTROL EDİYORDU"
Carew'in, değişiklik yapmamasını, avukatı Per A. Flod'un kötü tavsiyesine dayandırdığını aktardı. En son mahkemesinin çıkışında, avukatını dinleyerek mal beyan değişikliği yapmadığını ifade eden Carew, "Ona körü körüne güvendim. Haklı olduğuna ikna oldum. Beni neredeyse bir kukla gibi kontrol ediyordu. Ona bu kadar güvenmemin büyük ihmalkârlık olduğunu anlıyorum, ama bu yüzden yaptım" diyerek avukatını suçladı.



Carew, Oslo Bölge Mahkemesi'nin kararının savcılığın talepleriyle uyumlu olması halinde hapis cezasının üzerine ağır bir para cezasına çarptırılacak.

43 yaşındaki oyuncu, 15 yıldan fazla bir süre profesyonel bir futbolcu olarak görev yaptı, ancak bunların sadece üç buçuk yılı kendi ülkesinde geçti. Bu nedenle kazancının büyük çoğunluğu yurt dışından elde edildi. Carew; Valencia, Roma, Beşiktaş, Lyon, Aston Villa, Stoke City ve West Ham formalarını terletti.

Bunun yanı sıra Carew ülkesini 91 kez temsil etti, 24 gol attı ve 2005 ile 2008 yılları arasında üç kez Norveç'te yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN