Avrupa'da bu hafta dörtte dört yaptık! İtalya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Portekiz gibi ülkeleri geride bıraktık

Bu sezon 7,6 puan toplayan Türkiye sadece İngiltere, İspanya ve Almanya’nın gerisinde kaldı. Son 5 yılın en iyi puanına henüz ekim ayında ulaşan ülke futbolumuz yeniden UEFA sıralamasında ilk 10 yolculuğuna başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2022 Güncelleme 15 Ekim 2022, 06:55
Avrupa’da bu hafta dörtte dört yaptık! İtalya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Portekiz gibi ülkeleri geride bıraktık

İÇİNDEKİLER

Türk futbolu 2022-23 sezonunda fırtına gibi esiyor. Son dönemde üst üste gelen başarısızlıkların ardından UEFA sıralamasında ilk 20'nin dışında kalan Türkiye bu sezon gelen galibiyetler sonrası büyük bir yükselişe girdi.



HAFTANIN EN İYİ 2. ÜLKESİYİZ
Önceki gün Avrupa'daki 4 temsilcimiz Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un rakiplerini devirmesiyle tarihinde ilk kez 4'te 4 yapan Türkiye, bir anda kendisini 14. sırada buldu. Bu sezon 7,6 puan elde eden Türkiye, Avrupa'nın dev ülkelerini sollamayı başardı. 2022-23 sezonunun şu ana kadar en başarılı 4. ülkesi olmayı başarırken; İtalya, Fransa, Hollanda ve Belçika'yı arkamızda bıraktık. Sadece İngiltere, İspanya ve Almanya'nın gerisinde kalan Türkiye son 5 yılın en iyi puanına henüz ekim ayında ulaşmış oldu. Avrupa'da 4 takımımızın da kazanmasıyla haftanın en başarılı 2. ülkesi ünvanını da aldık. Türkiye 1.600 puanla, 1.857 puanlı İngiltere'nin ardından sıralamada yer aldı.



İLK 12'YE GİRMEK ÇOK ÖNEMLİ
Türk futbolu için UEFA sıralamasında ilk 12'ye girmek büyük bir önem taşıyor. Eğer bunu başarırsak ve sıralamada üstümüzdeki ülkelerden 2 takım Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanırsa 2024-25 sezonundan itibaren şampiyonumuz yeniden direkt Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına katılma hakkını elde edecek.



FENER'DEN MÜTHİŞ YÜKSELİŞ
AEK Larnaca'yı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupası gruplarında 4. maçların ardından tur atlamayı garantiledi. Avrupa'da sezona 14.500 puanla 107. sırada başlayan Jorge Jesus yönetimindeki Sarı-Lacivertliler sergilediği performansla 22.000 puana ulaştı ve 70. sıraya yükseldi.



TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN