İşte gerçek uzaylı! Norveçli Yıldız Erling Haaland rekorları alt üst ediyor

M.City’nin yıldızı Erling Haaland, 22 yaşında 173 gole ulaştı... Ronaldo’nun aynı yaştayken 50, Messi’nin ise 44 golü vardı... İşte habere ilişkin tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2022 Güncelleme 04 Ekim 2022, 07:02
İşte gerçek uzaylı! Norveçli Yıldız Erling Haaland rekorları alt üst ediyor

İÇİNDEKİLER

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, attığı gollerle dikkat çekiyor. M.City'nin M.United'ı 6-3 yendiği maçta hat-trick yapan Norveçli yıldız oyuncunun istatistikleri göz kamaştırıyor.



Haaland, 22 yaşında 173 gole ulaştı. Lionel Messi, 22 yaşındayken 44 gol attı. Cristiano Ronaldo'nun ise aynı yaşta 50 golü bulunuyordu.



Premier Lig'de en hızlı 3 hat-trick yapan oyuncu rekorunun sahibi Michael Owen bu başarıya 48 maçta ulaşırken, Haaland sadece 8 maçta rekorun yeni sahibi oldu.



Premier Lig'de üst üste 4 deplasman maçında gol atan tek oyuncu rekorunu da elinde bulunduran Haaland, takımıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de önemli bir performans sergiledi.



Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 20 maçında 25 kez fileleri havalandırarak eski yıldız futbolcular Ruud van Nistelrooy ile Roberto Soldado'nun 16 gollük rekorlarını açık ara geliştiren Haaland, turnuvada 25 gol barajına en genç yaşta ulaşan oyuncu rekorunu da Kylian Mbappe'nin elinden aldı.



RONALDO VE IBRA'NIN BİRLEŞMİŞ HALİ!
Manchester City'nin golcüsü Haaland, Premier Lig'de gol sayısını 14'e çıkardı. 22 yaşındaki golcü, 17 gole de katkı yaptı ve 8 haftada Premier Lig efsanesi oldu. Manchester United'ın efsane kalecisi Peter Schmeichel, Erling Haaland'ı överken, "Cristiano Ronaldo ve Zlatan Ibrahimovic'in birleşmiş hali" dedi.



İNGİLİZ MEDYASINDAN EFSANE KAPAK
Manchester City, kendi evinde ezeli rakibi United'ı 6-3 gibi ezici bir skorla geçti. Ünlü İngiliz gazetesi Mirror, "Six and The City" başlığıyla "Sex And The City" dizisine göndermede bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN