Umut Bozok ve Maxi Gomez'in uyumu Fırtına'da vites yükseltiyor | Spor haberleri

Fırtına’nın iki yıldızının uyumu dikkat çekiyor... İkili aynı anda sahada olunca Trabzon hücumda vites yükseltiyor. İşte sizler için derlediğimiz 3 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2022 Güncelleme 03 Ekim 2022, 06:59
Umut Bozok ve Maxi Gomez’in uyumu Fırtına’da vites yükseltiyor | Spor haberleri

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un golcülerinin iş birliği Kayserispor maçında yine ön plana çıktı. Maça 11'de başlayan Maxi Gomez, oldukça başarılı bir performans sergilerken Umut'un attığı galibiyet golünün asistini yapan isim olmayı da başardı. Uruguaylı golcü, Ferencvaros maçında da Umut'a gol pası veren isimdi. Avrupa Ligi'nde 1 gol 1 asisti bulunan Gomez, ligde ilk asistini yaparken henüz golle tanışamadı. Umut Bozok da maçın ardından yaptığı açıklamada, "Umarım bir sonraki maçta ben Gomez'e asist yaparım" dedi.



OĞUZHAN İLE 3 PUANI KAPTI
Hollanda Eredivisie karşılaşmasında Fortuna Sittard evinde Volendam'ı 2-0 mağlup etti. Oğuzhan Özyakup, takımının 2. golünü atarak galibiyette pay sahibi oldu. Oğuzhan Özyakup, attığı bu gol ile 3. maçında 2. golünü kaydetti. Diğer Türk futbolcularımız, Doğan Erdoğan ve Tunahan Taşçı Fortuna Sittard'da oyuna sonradan dahil oldu.



GOLÜNÜ ATTI UMRE YAPTI
Suudi Arabistan Ligi'nde Berat Özdemir'in takımı El İttifak, Al Wahda ile 1-1 berabare kaldı. El İttifak'ın golü eski Trabzonsporlu Berat Özdemir'den geldi. Özdemir, maçın ardından Mekke şehrine giderek takım arkadaşlarıyla Umre ibadeti gerçekleştirdi.



CİTY DERBİDE UNİTED'I DAĞITTI
Premier Lig 9.hafta maçında Manchester City derbide sahasında konuk ettiği Manchester United'ı 6-3 gibi farklı bir skorla mağlup etti. City'nin gollerini 8, 44 ve 73'te Foden, 34,37 ve 64. dakikalarda Haaland attı. Norveçli yıldız üst üste 3 iç saha maçında da hat trick yapmayı başardı. United'ın golleri ise 56'da Antony, 84 ve 90'da Martial'dan geldi.

TÜRKİYE LİBERYA'YA GOL OLUP YAĞDI
Ampute Milli Takımımız ülkemizde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası A Grubu 2. maçında Liberya'yı 5-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. Milliler'in gollerini 6, 25+1 ve 30. dakikalarda Ömer Güleryüz, 36. dakikada Muhammet Yeğen ve 45. dakikada Savaş Kaya kaydetti. Türkiye üçüncü maçını bugün saat 20.00'de Haiti ile oynayacak.

SULTANLAR'IN MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Dünya Şampiyonası'nda 2. turdaki maç programı açıklandı. Grup lideri olarak son 16'ya yükselen milliler, 2. turda F Grubu'nda ABD, Sırbistan, Almanya ve Kanada ile mücadele edecek. Milliler yarın saat 20.00'de Almanya ile karşılaşacak. Milliler 5 Ekim'de Kanada, 7 Ekim'de ABD ve 8 Ekim'de de Sırbistan ile oynayacak.

OLİVEİRA TAYLAND'DA ZAFERE ULAŞTI
Motogp Dünya Şampiyonası Tayland Grand Prix'sini, Red Bull KTM takımının Portekizli pilotu Miguel Oliveira kazandı. Yoğun yağış nedeniyle bir saat gecikmeli başlayan yarışta Ducati Levono'nun Avustralyalı pilotu Jack Miller, 0.730 saniye farkla ikinciliği, aynı takımdan İtalyan Francesco Bagnaia da 1.968 saniye geriden gelerek üçüncülüğü aldı.

LAZİO SPEZİA'YI 4 GOLLE GEÇTİ
İtalya Serie A 8. hafta maçında Lazio sahasında konuk ettiği Spezia'yı 4-0 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Lazio'ya 3 puanı getiren golleri 12. dakikada Zaccagni, 24'te Romagnoli ve 61 ve 90+1. dakikalarda Sergej Milinkovic-Savic kaydetti. Mavi- Beyazlı ekip bu sonuçla puanını 14 yaparak lider Napoli'nin 3 puan gerisinde 4. sırada yer aldı.

SUDAMERİCANA'DA ŞAMPİYON INDEPENDİENTE DEL VALLE
Güney Amerika Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen kulüp düzeyindeki en önemli ikinci turnuvada final maçı, Sao Paulo ile Independiente del Valle arasında yapıldı. Arjantin'deki Mario Kempes'te oynanan maçı 13. dakikada Lautaro Ariel Diaz ve 67. dakikada Faravelli'nin attığı gollerle 2-0 kazanan Independiente del Valle şampiyonluğa ulaştı.

KONYA ÜMRANİYE'Yİ MUHAMMET'LE GEÇTİ
Spor Toto Süper Lig'de Konyaspor sahasında konuk ettiği Ümraniyespor'u 1-0 mağlup etti. Yeşil-Beyazlı ekibe galibiyeti getiren golü 45+3'te Muhammet Demir kaydetti. Ümraniyespor'un 84. dakikada Umut Nayir'le bulduğu gol elle oynama sebebi ile VAR tarafından iptal edildi. Konyaspor bu sonuçla puanını 17'ye çıkardı. Konuk takım ise 2 puanda kaldı.

HATAYSPOR DEMİREL İLE İLK KEZ KAZANDI
Spor Toto Süper Lig'de Hatayspor deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Hatayspor, 42'de Ribeiro'nun kırmızı kart görmesiyle10 kişi kalsa da zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ilk maçında galibiyetle tanıştı. Süper Lig'de ilk galibiyetini alan Hatayspor'un gollerini El Kaabi ve Bertuğ attı.

ALANYA 10 KİŞİ KALAN GİRESUN'A TAKILDI
Alanyaspor 4. dakikada 10 kişi kalan Giresunspor karşısında 1 puanı son dakikalarda kurtardı. Konuk ekip Giresunspor'da 4. dakikada Serginho kırmızı kart gördü. Karadeniz ekibi 65'te Görkem'in penaltı golüyle öne geçti. 81'de Balkovec skoru belirledi.

TARZAN ADANA'YI DEVİRDİ
TFF 1. Lig'de Manisa FK evinde Adanaspor'u 3-2'lik skorla mağlup etti. Tarzan'a galibiyeti getiren golleri 39'da Adem Büyük, 45'te Marvin Gakpa (pen.) ve Ayberk Karapo kaydetti. Konuk Adanaspor'un golleri ise 27 ve 78 (pen.) Ahmethan'dan geldi. Ev sahibi Manisa FK'da 73. dakikada David Domgjoni direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

DJANINY GERİ DÖNDÜ!
Trabzonspor, hafta içerisinde Monaco ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçının hazırlıklarına dün başladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmana sakatlığı nedeniyle Kayserispor maçında oynayamayan Djaniny de katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN