Adana Demir ile Galatasaray 0-0 berabere kaldı

Lider ile takipçisinin maçında müthiş bir tempo vardı. İki tamkı önemli fırsatlar yakaladı. 64’te Stambouli ikinci sarıdan atıldı... Ardından Mertens altı pastan direğe nişanlayınca puanlar paylaılşdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2022 Güncelleme 02 Ekim 2022, 06:56
Adana Demir ile Galatasaray 0-0 berabere kaldı

İÇİNDEKİLER

Nefesleri kesen maçta kazanan yok... Süper Lig'de haftaya lider giren Adana Demirspor ile takipçisi Galatasaray 0-0 berabere kaldı. 23. dakikada Mertens ceza sahası sol çaprazından ayağının içiyle uzak köşeyi gördü. Ama kaleci Ertaç süper bir kurtarış yaptı.



MUSLERA'DAN SÜPER KURTARIŞ
30. dakikada Onyekuru'un yakın vuruşunda Muslera topu son anda kornere çeldi. 33. dakikada Muslera kalesini terketti. Ndiaye boş kaleye vurdu ama araya Galatasaray defansı girdi.



SVENSSON'DAN HAYATİ HAMLE
40. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda savunma son anda topa ayak koydu. 59'da Mata'nın kaleye giden şutunu Svensson araya girerek kafasında kornere gönderdi.



MERTENS 6 PASTAN ATAMADI
64'te Stambouli ikinci sarı karttan atıldı. 78'de Mertens'in kale ağzından şutu üst direkten döndü. 90+6'da Seferovic kale ağzından golü kaçırdı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.



A.DEMİR'İN 11'İNDE 4 ESKI G.SARAYLI
Adana Demirspor kadrosunda daha önce sarı-kırmızılı formayı terletmiş 4 isim yer aldı. Badou Ndiaye, Emre Akbaba, Younes Belhanda ve Henry Onyekuru bu maçta Adana temsilcisinde ilk 11'de forma şansı buldu.



GOMİS BU KEZ ETKİLİ OLAMADI
Galatasaray'ın golcü ismi olan Bafetimbi Gomis dün sezonun en etkisiz performansını sergiledi. Adana Demirspor savunmasının arasında adeta kaybolup giden Fransız yıldız önemli bir pozisyon da bulamadı. Gomis bu performansı sonrası ikinci yarıda yerine Juan Mata'ya bıraktı.



TRİBÜNLER MÜTHİŞTİ
Adana Demirspor taraftarlarının Galatasaray maçında yaptıkları koreografi büyük beğeni topladı. Özel bir görsel şov hazırlayan taraftarlar takımlarına maç öncesi ve sonrasında büyük destek oldular.



MERTENS'TEN YİNE SİFTAH YOK
Galatasaray'ın çok şeyler beklediği Dries Mertens gol hasretine dün de son veremedi. İlk yarıda bir şutu Ertaç tarafından kurtarılan, ikinci yarıda bir kez de direğe takılan Belçikalı futbolcu çok çalışmasına rağmen arağı golü bir türlü bulamadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN