Galatasaray'ın efsane ismi Arda Turan futbolu bıraktığını açıkladı!

Son dakika haberine göre, Galatasaray'ın ve Türk futbolunun efsane ismi Arda Turan, yayınladığı videoyla futbola veda ettiğini açıkladı. Atletico Madrid ve Barcelona'da da forma giymiş oyuncunun kariyer hikayesi sizlerle...

Giriş Tarihi 12 Eylül 2022, 15:18 Güncelleme 12 Eylül 2022, 17:47
Galatasaray’ın efsane ismi Arda Turan futbolu bıraktığını açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Arda Turan, futbolu bıraktığını açıkladı. Yıldız isim, futbola vedasını eşinin Youtube hesabından paylaşılan video ile duyurdu. Turan videoda "Artık gözyaşları içerisinde ama cesaretle kramponları asma vakti. Tüm yolculuğum boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Ve bence fena da bir iş çıkarmadım. Yeniden hazırım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek..." ifadelerini kullandı.

BAYRAMPAŞA'DAN HAYAL OLAN GALATASARAY'A UZANAN YOL
Kariyerine Bayrampaşa'nın yerel kulüplerinden Altıntepsi'de başlayan Arda Turan, 3 Mart 2000 yılında hayalleri olan Galatasaray'a geçti. Altyapı seviyesinde sarı kırmızılı forma ile kariyerinin temellerini atan Turan, 3 yıl altyapı seviyesinde oynadı.

6 YIL SONRA RÜYASINI KURDUĞU YERDE
Altyapı aşamasına U21 takımı ile devam eden yıldız futbolcu, 2005/06 sezonunun devre arasında o dönem ligde fırtınalar estiren Manisaspor'a kiralık olarak katıldı. Ege temsilcisi ile 15 karşılaşmaya çıkan Turan, genç yaşına rağmen 2 gol ve 3 asist yaparak adeta gelecekte neler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Efsane futbolcu, kiralık dönemi sonrasında ise Galatasaray'a tekrar katıldı.

KARİYERİ ÖNLENEMEZ ŞEKİLDE YÜKSELDİ
Manisaspor formasıyla yaptıkları sonrasında Galatasaray yönetimine 'ben de buradayım' diyen Arda Turan, parçalı formayı kaptı ve bir daha hiç bırakmadı. Ta ki İspanya La Liga'nın dev kulübü Atletico Madrid devreye girene kadar...

2005/05 sezonundan 2009/10 dönemi arasında Galatasaray formasıyla 126 karşılaşmaya çıkan genç Turan, 29 golün altına imzasını atarken, tam 46 asist ile de adeta parladı.

AYRILIK ŞARKILARI ÇALMAYA BAŞLADI
Gösterdiği harika performans sonrasında Avrupa'nın dev kulüplerini peşine takan Arda Turan, hem bir diğer hayali olan Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmeyi, hem de sevdası olan Galatasaray'a olabilecek en iyi parayı kazandırmak istiyordu. Turan, tercih hakkını İspanya La Liga'nın dev kulübü Atletico Madrid'den yana kullandı. Turan, 2011/12 sezonunun başında Madrid ekibine 13 milyon Euro karşılığında transfer oldu. O dönemde yüksek sayılabilecek bir bonservis bedeli ile İspanya'ya adım atan Arda Turan'ın performansını Atletico Madrid taraftarları merakla bekliyordu.

ÖYLE BİR OYNADI Kİ
Atletico forması giydiği ilk maçta futbolseverleri büyülemeye başlayan Arda Turan, kurt teknik adam Diego Simeone tedrisatında tabiri caizse 'parlıyordu.' Sahanın içinde yaşı kaç olursa olsun her daim liderlik yapan Arda Turan, kısa süre içerisinde Atletico Madrid'in de lideri oldu. Kırmızı beyazlı ekiple 178 karşılaşmaya çıkan Turan, 22 gol ve 32 asist ile başkent ekibindeki misyonunu tamamladı.

HAYAL TAKIMDA HAYAL KADROYLA OYNADI
Atletico Madrid forması ile gösterdiği performans sonrasında İspanyol futbolunun lokomatif kulüplerinden olan Barcelona'dan teklif alan Turan, bu teklifi kabul ederek kariyerinde yeni bir maceraya atılmış oldu. 2015/16 sezonunun başında 34 milyon Euro karşılığında Barcelona'ya geçen Arda, belki deBarcelona tarihinin en iyi hücum hattından biri olan Messi - Suarez - Neymar üçlüsü ile oynama fırsatı buldu.

Barcelona forması ile 55 karşılaşmaya çıkan Turan, 15 gol ve 11 asiste imzasını atarken, gerek sosyal hayatındaki sıkıntılar gerekse Barcelona'nın kendisine tutumu dolayısıyla bu serüvenini istediği gibi bitiremedi.

DÜŞÜŞ BAŞLADI

İlk olarak 2019/20 sezonunun devre arasında Başakşehir'e kiralık olarak katılan Turan, artık eski görüntüsünden uzak bir performans sergiliyordu. 39 karşılaşmada şans bulan Turan, 2 gol ve 4 asist ile Süper Lig'e tekrar döndü.

Bir sonraki sezon ise bedelsiz olarak tekrar yuvası olan Galatasaray'a dönen Turan, artık eski günlerinden çok uzakta bir görüntü çiziyordu. 2020/21 sezonunda Cimbom ile 32 karşılaşmaya çıkan Turan, 4 gol ve 2 asist ile oynadı. 2021/22 sezonunda ise sadece 7 karşılaşmada şans bulan Arda, toplamda 67 dakika sahada kalabildi.

MİLLİ FORMAYLA 100 KARŞILAŞMA

Galatasaray'daki ikinci dönemi sonrasında kulüpten ayrılan Turan, başka bir kulüple anlaşmamıştı. Ay yıldızlı forma ile de 100 karşılaşmaya çıkan ve 'dalya' diyen Turan, 16 gol ile oynamıştı.

GALATASARAY'DAN VEDA MESAJI

Arda Turan'ın efsanesi olduğu Galatasaray, sosyal medya hesabı üzerinden bir veda mesajı yayınladı. Paylaşımda, "13 yaşında girdiği altyapımızdan A takıma yükselerek kaptanlık yapan, yuvası Galatasaray ile birçok başarı kazanan, ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden ve A Milli formayla 100 maça çıkan Arda Turan'a hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

BİR VEDA DA ATLETICO'DAN

İspanya La Liga ekiplerinden Atletico Madrid de Arda Turan'a bir veda mesajı yayınladı. Mesajda, "Bize yaşattığınız tüm harika anlar için çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

FUTBOLDAN BİR ARDA TURAN GEÇTİ
Yıldız futbolcu, kariyeri boyunca 2 x UEFA Süper Kupa, 1 x UEFA Avrupa Ligi, 2 x La Liga, 3 x İspanya Kral Kupası, 2 x İspanya Süper Kupa, 1 x Süper Lig, 1 x Türkiye Kupası, 1 x Türkiye Süper Kupa kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN