Son dakika: Josef de Souza Beşiktaş'tan ayrılıyor! Olay açıklamalar

Son dakika haberi... Beşiktaş 2. başkanı Engin Baltacı ile futbolcu Josef de Souza, Vodafone Park'ta Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş - Ankaragücü mücadelesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu Souza, konuşma sırasında göz yaşlarına hakim olamadı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Eylül 2022, 15:36 Güncelleme 10 Eylül 2022, 16:00
Son dakika: Josef de Souza Beşiktaş’tan ayrılıyor! Olay açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen toplantıda Beşiktaş ikinci başkanı Engin Baltacı ve futbolcu Josef de Souza, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, gözyaşlarına hakim olamadı.

Engin Baltacı, "İsterdik ki Ankaragücü maçı sonrası daha güzel konuları konuşmak için bir araya gelelim. Öyle bir ortam olmadı. Hukuk kazalarının düzelme ihtimalinin her zaman olduğuna inanan bir hukukçuyum. Bu kadarla başlayayım." ifadelerini kullandı.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR
Ankaragücü mücadelesinde yaşanan olaylar sonrasında kırmızı kart gören Josef de Souza, aldığı cezanın ağır olduğunu belirterek, "Çok zor ve uzun bir hafta yaşadım. 4 haftadır takımdan uzaktım. Geri dönmek için çok çalıştım. Ankaragücü maçında takıma ve hakeme yardımcı oldum. O esnada normal davranmama rağmen 1 maç ceza aldım. Bunun için ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum. Arkadaşlarımı korudum, hakeme yardımcı oldum. Sonunda çok haksız bir ceza aldım. Bu cezanın boyutu çok önemli değil. Ben 4-5 haftadır zaten takımdan uzağım. Niye böyle bir ceza verildiği asıl mesele. Ben orada yüzde yüz doğru bir reaksiyon gösterdim. TFF bana 5 maç da ceza verebilirdi. Böyle bir aksiyonun sonunda ceza verilmesini kabul edemiyorum. Hayal kırıklığına uğradım ve üzgünüm." dedi.

"TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİYOR"
Yaşananların Türk futboluna zarar verdiğini belirten Josef, "Sahaya giren o kişi Cenk ya da Salih'i sakatlasaydı, elinde sahadakileri yaralayacak bir silah olsaydı, o hareket sebebiyle bana yine bir maç ceza verilecek miydi? Bazı insanları görüyorum; benim daha çok ceza almamı istiyorlar, böyle bir durum olsaydı yine Josef'in cezasını mı konuşacaklardı. Bence her durumu düşünmek gerekiyor. Bu tarz durumlar Türk futboluna zarar veriyor." ifadelerini kullandı.

Josef, "Bu cezanın nasıl verildiğini ailemle sürekli konuşuyorum. Bunun adil olmadığı belli. Adil olmayan bir ceza aldım ve ailemle ben bu yaşanan olay yüzünden, verilen reaksiyon yüzünden bu tarz olaylar yüzünden güvensizlikler hissediyoruz. Ceza alması gereken kişiler ceza almadı. Rakibin aldığı ceza da ortada. Bu durum bir güvensizlik yaratıyor. Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Bana her şeyimi veren bir ülke. Türk futbolseverleri çok seviyorum. Her şeyi içimden gelerek yaşıyorum. Bu olayın yaşanması, adaletsizlik yaşanması endişe ve üzüntü getirdi. Bu da çok insani." dedi.

BEŞİKTAŞ'TAN AYRILIYOR

Toplantı sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama da yayınlayan Brezilyalı futbolcu, Beşiktaş'tan ayrılacağını açıkladı. Yıldız futbolcu, "Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp BEŞİKTAŞ'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile." diyerek Beşiktaş'tan ayrılacağını belirtti.

İşte Josef de Souza'nın paylaşımı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN