Fenerbahçe'de enerji problemi! Alarm veriyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev ile karşılaşan ve sahadan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe, rakibini boğan bir oyun tarzını benimsiyor. Sarı lacivertliler, rakiplerini boğarken maç sonlarında üst üste pozisyonlar veriyor. İşte sarı lacivertlilerin dikkat çeken istatistiği...

Giriş Tarihi 09 Eylül 2022, 12:39 Güncelleme 09 Eylül 2022, 12:43
Fenerbahçe’de enerji problemi! Alarm veriyor

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında sahasında Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup ederek 3 puanı yazdırdı. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertliler maçın başlama düdüğüyle birlikte rakibi boğan bir oyun tarzı benimsiyor.

İlk dakikadan itibaren rakibini hapseden ve sahasından çıkarmayarak şok presler yapan Kanarya, karşılaşmaların son dakikalarında ise büyük sıkıntılar yaşıyor. Fizik güç olarak oyundan düşen Fenerbahçe rakiplerine üst üste pozisyonlar veriyor.

KALESİNDE 5 GOL GÖRDÜ

Fenerbahçe bu sezon oynadığı 12 resmi maçta kalesinde 10 gol gördü. Sarı-lacivertliler Süper Lig'de oynadığı 5 maçta 6 gol yerken, Avrupa'da ise 7 maçta kalesinde 5 gol gördü.

Sarı-lacivertlilerde dikkat çekici istatistik ise kalesinde gördüğü gollerin çoğunu son 35 dakikalık bölümlerde yemesi… Fener, 55. dakikalardan sonra kalesinde tam 9 gol gördü. Yüksek tempo ile başladığı maçların son bölümlerinde düşüşe geçen Kanarya bu soruna çözüm arıyor.

55'TEN SONRA 2 GOL

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı Ümraniyespor maçının 55. dakikasından sonra 2 gole engel olamadı. Adana Demirspor karşılaşmasında ise yine 55'ten sonra 2 gol yedi. Tek golle kaybettiği Konyaspor maçında ise gol 66. dakikada geldi.

Fenerbahçe'nin sezon başında Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'nde karşılaştığı Dinamo Kiev, İstanbul'da turu geçerken golleri 57 ve 114. dakikalarda attı. Dün İstanbul'da yendiği rakibinden 63. dakikada gol yedi. Kanarya, UEFA Avrupa Ligi 3. Öleme Turu rövaşında Slovacko ile karşılaşırken Çekya ekibi golü 58. dakikada kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN