Ajax'ta hedef Beşiktaş'tan Ersin! İkinci Türk olacak

Beşiktaş'ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu için Avrupa'dan dev kulüpler kapıyı çalmaya devam ediyor. Özellikle Fransa Ligue 1 ekiplerinin radarında olan yıldız futbolcu için Hollanda'nın güçlü takımı Ajax devreye girdi. Trabzonspor'dan Ahmetcan Kaplan'ı da transfer eden kırmızı beyazlılar, transferi kısa sürede bitirmek istiyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2022, 18:26 Güncelleme 28 Ağustos 2022, 19:12
Ajax’ta hedef Beşiktaş’tan Ersin! İkinci Türk olacak

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta A Takıma yükseldiği andan itibaren her maç üzerine koyan genç kaleci için Avrupa'nın dev kulübü harekete geçti. Siyah-beyazlıların 1 numarası için Hollanda'nın güçlü ekibinin Kartal'ın kapısını çaldığı belirtildi.

AJAX KAPIYI ÇALDI

Talksport'un haberine göre Hollanda Ligi'nin güçlü ekiplerinden Ajax, Ersin Destanoğlu için Beşiktaş'a resmi teklifte bulundu. Görüşmelerin devam ettiği ve istenilen rakamlara ulaşılması durumunda Beşiktaş'ın bu teklife onay vereceği öğrenildi.

AHMETCAN'I DA ALMIŞLARDI

Genç oyunculara yaptığı yatırımlarla ve dev kulüplere transfer olmadan önce genç isimleri parlatan bir kulüp imajında bulunan Ajax, sezon başında Trabzonspor'un genç yıldızı Ahmetcan Kaplan'ı da transfer etmişti.

2018 yılında Beşiktaş A Takımı'na yükselen ve Beşiktaş'ın son şampiyonluğunda teknik direktör Sergen Yalçın'ın arkasında durduğu başarılı eldiven geride kalan sezonda da Avrupa'nın önemli kulüplerinin transfer listesine girmeyi başarmıştı.

YÖNETİM GÖNDERMEMİŞTİ

Özellikle Fransa Ligue 1 ekipleri Ersin Destanoğlu'nu kadroya katmak için büyük uğraş vermiş ancak ekonomik anlamda siyah-beyazlı yönetimi ikna edememişti.

50 bin Euro'luk güncel piyasa değerini 10 milyon Euro'ya kadar yükselten 21 yaşındaki başarılı kalecinin Beşiktaş ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Beşiktaş öz kaynaklarından yetişen yıldız oyuncunun da Avrupa'da oynamak istediği biliniyor.

1 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPADI

Bu sezon Beşiktaş ile 3 maçta görev alan Ersin Destanoğlu, 4 gol yerken 1 maçta da kalesini gole kapatmayı başardı.

Beşiktaş sezon başında özkaynaklardan yetişen iki oyuncusunu Avrupa'ya satmıştı. Rıdvan Yılmaz, Rangers'a 4 milyon Euro'ya transfer olurken, Torino Emirhan İlkhan için Kartal'a 4.5 milyon Euro bonservis ödemesi yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN