UEFA Süper Kupa sahibini buldu! Real Madrid 2 - 0 Eintracht Frankfurt maç sonucu

Son dakika spor haberleri | Avrupa'da kulüpler bazında en büyük kupa olan UEFA Süper Kupa sahibini buldu. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı İspanyol temsilcisi David Alaba ve Benzema'nın golleriyle kazandı.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2022, 21:39 Güncelleme 11 Ağustos 2022, 08:46
UEFA Süper Kupa sahibini buldu! Real Madrid 2 - 0 Eintracht Frankfurt maç sonucu

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da kulüpler bazında en büyük kupa olan UEFA Süper Kupa sahibini buldu. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı İspanyol temsilcisi David Alaba ve Benzema'nın golleriyle kazandı.

MAÇTAN NOTLAR
37. dakikada Real Madrid golü buldu. Kroos'un sağ kanattan kullandığı kornerde önce Benzema ardından Casemiro yaptıkları kafa vuruşuyla topu Alaba ile buluşturdu. Kale sahasında boş durumdaki Alaba, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı, Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

65. dakikada Real Madrid farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına giren Vinicius'un pasında gelişine yaptığı vuruşla golü bulan Benzema, durumu 2-0 yaptı.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, 2002, 2014, 2016 ve 2017'den sonra tarihinde 5. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Madrid ekibi, 5'er kezle bu kupayı en çok kazanan takımlar Barcelona ve Milan'ı yakaladı.

Öte yandan Real Madrid formasıyla 324. golünü atan Benzema, Raul'ü geride bırakarak kulüp tarihinin en skorer ikinci oyuncusu olmayı başardı.

REAL MADRID - E.FRANKFURT MAÇININ 11'LERİ
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Benzema, Valverde, Vinicius Junior
Eintracht Frankfurt: Trapp, Ndicka, Toure, Tuta, Sow, Kamada, Rode, Lenz, Lindstrom, Knauff, Borre

STAT: Helsinki
SAAT: 22.00
YAYIN: Exxen, TV 8.5
HAKEM: Michael Oliver

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Taraflar 62 yıl sonra Avrupada yeniden final oynayacak. Daha önce 1959-60 Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde iki ekip karşılaşırken, Real Madrid sahadan 7-3lük skorla galip ayrılıp, kupayı üst üste 5. kez müzesine götürmüştü.

Öte yandan, Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT), UEFA Süper Kupada ilk kez uygulanacak. Yeni sistem, oyuncu başına 29 farklı vücut noktasını takip edebilen özel kameralar sayesinde çalışacak.

Real Madrid, UEFA Süper Kupada 7 kez mücadele ederken 4 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Eintracht Frankfurt ise ilk kez UEFA Süper Kupa maçına çıkacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN