Son dakika: Fenerbahçe Nemanja Bjelica'yı açıkladı!

Son dakika haberi... Basketbolda tekrar yapılanmaya giden ve takımın başına Yunan koç Itoudis'i getiren Fenerbahçe Beko, NBA'in son şampiyonu Golden State Warriors'ta forma giyen Nemanja Bjelica ile anlaşma sağlandığını açıkladı. Geçmişte de sarı lacivertli formayı giyen basketbolcu, resmi siteden duyuruldu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2022, 14:22 Güncelleme 09 Ağustos 2022, 14:27
Son dakika: Fenerbahçe Nemanja Bjelica’yı açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Beko, geçtiğimzi sezonu Golden State Warriors forması ile NBA şampiyonluğu kazanan Nemanja Bjelica ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 2013-2015 yılları arasında da formamızı giyen, son olarak NBA takımlarından Golden State Warriors ile NBA şampiyonluğu yaşayan ve Avrupa basketbolunun en önemli forvetlerinden biri olarak kabul edilen Nemanja Bjelica (2.09, 1988) ile iki yıllık anlaşmaya varmıştır." ifadelerine yer verildi.

2010 yılındaki NBA Draft'ında 35. sıradan Washington Wizards tarafından seçilen Bjelica, 2010 yazında İspanya'nın Saski Baskonia ekibine transfer oldu ve üç sezon boyunca bu takımın formasını giydi. Nemanja Bjelica, 2013/14 sezonunda Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Ülker'e transfer oldu.

Sarı lacivertli forma ile yüksek bir performans gösteren Bjelica, Fenerbahçe Beko ile 3 kupa kazandı. Euroleague'de normal sezon MVP'liği de bulunan Bjelica, sezonun en iyi beşinde de kendine yer bulmuştu.

Sonrasında tekrar NBA'e dönme kararı alan Sırp yıldız, sırasıyla Minnesota Timberwolves, Sacramento Kings, Miami Heat ve Golden State Warriors formaları giydi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN